Publicitat
Societat · 21 de Juny de 2022. 15:35h.

El Govern no aplicarà restriccions per Sant Joan

No s'atreveixen a prohibir petards i fogueres malgrat els incendis

El Govern no aplicarà restriccions per Sant Joan

Foguera de Sant Joan, en una imatge d'arxiu (Ajuntament de Barcelona)

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat -aquest dimarts en roda de premsa- que "no hi haurà restriccions generalitzades" per la revetlla de Sant Joan, malgrat que ha explicat que "des de dimecres i fins al cap de setmana hi ha hagut una mitjana de 60 incendis diaris de vegetació".

Per tant, per la revetlla de Sant Joan es podrà fer ús de pirotècnia i hi haurà les tradicionals fogueres. Tanmateix, des del Govern han manifestat que "cal extremar totes les precaucions" i s'ha fet una crida "d'autoresponsabilitat i de prudència".

Plaja ha dit que "s'està fent un seguiment exhaustiu, però ja els hi podem avançar que si tot es manté tal com indiquen les previsions no es contempla que hi hagi una prohibició generalitzada de l'ús de petards".

La portaveu ha reiterat, durant la seva intervenció aquest dimarts, que la Generalitat "descarta una revetlla sense petards" i també "mesures generalitzades amb restriccions arreu del país", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 22/06/2022 - 14:07

Realmente, cada vez que imponen restricciones en Cataluña, sube el pan

#4 Disbauxa puntcat, Chez Titole, 22/06/2022 - 10:35

L'axioma de "quant pitjor, millor" ha esdevingut el leit-motiv d'aquesta trepa d'incompetents que ens "governa", apart de llançar pilotes fora, no fer res que pugui destorbar els tranxeraires, okupes, llança-petards i demés fauna. Sempre els quedarà el recurs de culpar (no culpabilitzar dels collons) Madrit.

#3 Jos, VNG (Ghost Republic), 21/06/2022 - 16:58

A Cat no es prénen mesures de govern des de que TV3 era plural.

#2 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 21/06/2022 - 16:14

Y la pregunta para la Sr. alcaldesa de BCN sería: la pólvora y las hogueras no contaminan (no sólo en el tema acústico sino en el ambiental) Y luego están los descerebrados que los tiran en cualquier lugar (desde balcones, azoteas, etc.) sin medir el riesgo (a mí me entró uno por la ventana hace años)

#1 Marc de Vich, Vich, 21/06/2022 - 15:57

Cuanto peor mejor, parece que es lo que quieren hacer si o sí. Han dejado de regar los parterres de los jardines, para crear un ambiente más decrepito si cabe, o para que nos pareciésemos más a Ucrania. En teoría esa agua es de las capas freáticas y a más a más, es agua sobrante. ¿A que viene hacer esto en toda el área metropolitana,? lo rompo