Publicitat
Societat · 29 de Gener de 2013. 14:46h.

El Govern no descarta que menors i immigrants puguin votar en el referèndum

Homs referma que la consulta serà "vinculant"

El conseller de Presidència, Francesc Homs, no ha descartat que els majors de 16 anys i els immigrants puguin votar en la consulta del 2014. Preguntat per e-notícies al respecte, ha manifestat que "d'això ja en parlarem quan toqui".

El número tres del Govern ja va afirmar el passat dia 24, en declaracions a Rac-1, que "la fase final de la llei de consultes definirà si hi ha marge per fixar la posició per votar a partir dels 16 anys i permetre que el TC establís clarament què és competència de l'estat, com el cens electoral".

Homs ha aclarit, tanmateix, que "vaig fer unes reflexions en el context d'una entrevista i com que la pregunta i el context no apareix mai en els titulars em permetrà que li digui que ja en parlarem quan toqui". "Jo no vaig proposar res", ha aclarit.

En aquest sentit, ha afegit que "vaig abordar una situació a propòsit d'un aspecte jurídic i tècnic que és com poden fer viable una llei de consultes pròpia d'acord amb el marc competencial exclusiu que tenim, tenint en compte una sentència del Tribunal Constitucional del 2007 que acota el que és competència de l'Estat".

El conseller sí que ha deixat clar, en tot cas, que el referèndum serà "vinculant en termes democràtics" perquè "si no no tindria sentit". "No muntarem una consulta per després fer el contrari del que hagi decidit el poble de Catalunya", ha sentenciat.

Homs, durant la roda de prensa
Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#40 BEJOTA, bcn, 30/01/2013 - 15:54

Menors,immigrans...No li surten els comptes Sr. Mas.

#39 MARTA, Barcelona, 30/01/2013 - 12:12

¿ A això li diuen aquests senyors democràcia ?. Segons ells, aquí vota qui sigui necessari, no importa si és un nadó, un australià, un difunt o el que faci falta, amb tal de que surtin els comptes.

#38 Miguel, Manresa, 30/01/2013 - 11:48

Si, y los que tengan un apllido catalan puedan votar dos veces, el que tenga los dos tres, y asi....

#37 contribuyente, Santo Domingo, 30/01/2013 - 11:29

De cachondeo si estuvieran seguros de ganar ni pensarían en menores ni emigrantes ahí está una prueba más de vuestra debilidad....a parte de otra ilegalidad más

#37.1 Jaume, Reus, 30/01/2013 - 12:40

Els emigrants voten en contra, si fos per això no interessaria. Si la llei espanyola impedeix emprar el cens, s'ha d'agafar l'empadronament on figuren emigrants i menors de 16 anys, per imperatiu legal dels ocupants. Si no els agrada, poden cedir el cens oficial, cap llei ho impedeix

#36 Josep Pages Canaleta , CARDEDEU, 30/01/2013 - 09:16

Aixis no sera un Referendum serio SERA DE Canchondeo he ens prenen el pel beix he Saben no el podran Guanyar ni fer hi ara se inventen aquestes coses he .Jo si no es una votació normal com se fa en unes eleccions no penso votar pas no els fare pas el seu joc