Publicitat
Societat · 21 d'Agost de 2021. 10:41h.

El Govern no s'aclareix amb les restriccions

Nou poblacions estaven per sota el llindar establert per decretar el toc de queda

El Govern no s'aclareix amb les restriccions

El Govern va tornar a moure fitxa ahir per ampliar el nombre de ciutats afectades pel toc de queda amb una nova proposta, enviada al TSJC. La Generalitat ha basat la seva nova petició en el document del Ministeri de Sanitat que estableix que una incidència setmanal de més de 125 casos és un risc "molt alt".

La nova proposta del Govern al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no coincideix amb les darreres dades que va fer públiques el Departament de Salut. Segons aquestes xifres un total de nou poblacions, entre les quals s'inclouen Barcelona i Tarragona, estaven ahir per sota el llindar establert per decretar el toc de queda nocturn, segons informa El País.

En primera instància, el Govern volia que el toc de queda s'apliqués a tots els municipis que superaven una incidència acumulada a 7 dies (IA7) de 125 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, i als que quedaven envoltats per poblacions que la superaven. El TSJC només va avalar el confinament nocturn en 19 dels 148 municipis on la Generalitat el volia aplicar justificant que les restriccions del Govern responien a una qüestió d'ordre públic, i no pas sanitària.

Ara el Govern vol ampliar el toc de queda a un total de 62 localitats. Nou d'elles amb dades per sota de les establertes en la mateixa proposta de la Generalitat. De fet, no serà fins dilluns quan el TSJC analitzi la nova proposta del Govern, per tant -amb l'evolució positiva de la pandèmia en les darreres setmanes- és possible que les dades siguin més desactualitzades del que ja ho són ara mateix.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 electra, Barcelona, 23/08/2021 - 09:08

Aquest govern no s'aclareis en res, No servei per a res...

#5 Marcial Heredia, el circo de la tele, 21/08/2021 - 18:40

Señores, es nuestro sorprendente gobernillo. Lo suyo es dar palos de ciego, aunque no se les haya visto perjudicados en ningún macrobotellón. Por eso deben llevarlo de serie, pero bueno, nos tocó el premio gordo, oiga usted, y hay que disfrutarlo. Y qué vamos a hacer, pues reírnos!

#4 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, LOS CONTAGIOS COSA DE TOTS , 21/08/2021 - 14:39

Al Govern Català le deberia decir alguien , QUEL TOQUE DE QUEDA ,No para los CONTAGIOS DEL CORONAVIRUS .. Con o sin TOQUE DE QUEDA ,Hay que hacer muchas mas cosas para luchar contra ..EL COVID -19 ,Cosas no hace el Govern Català , ni los Ajuntamientos ..Que asen como los Policias miran para otro lado con este grabe problema .

#3 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 21/08/2021 - 11:52

Lo que busca: toque de queda hasta la víspera del 11 de sept. (porqué será) Pasada esa fecha, o unos días o semanas después, volveremos. Pero claro, esa fecha, hay que dar libertad (sólo para una parte de los catalanes, otros ya pasamos de esa fiesta que ya no es de todos) Pasó lo mismo que en St. Joan (y después ya sabemos lo que pasó y pasa)

#2 EduardR, BCN, 21/08/2021 - 11:38

Los que se llenan la boca de Drets i Llibertats, además de domcracia... les encanta prohibir, prohibir y prohibir.. si es que lo llevan en la sangre... que muchos de ellos tenian abuelo Franquista...