Publicitat
Societat · 12 de Març de 2013. 14:57h.

El Govern no sap quan podrà pagar a les farmàcies

La Generalitat deu més de 302 milions d'euros als farmacèutics

El Govern no sap quan podrà pagar a les farmàcies

Boi Ruiz, a Palau

El conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha afirmat que el Govern no sap quan podran pagar el deute contret amb les farmàcies. Tot i això, ha aprofitat la roda de premsa de Govern posterior al Consell Executiu presentat un Pla de Seguretat Alimentària 2012-2016 per "donar alt nivell de seguretat des de la producció al consum".

El conseller, després de presentar el pla, ha manifestat que "m'estimo més no dir una data concreta de pagament a les farmàcies perquè no podria garantir-la". Ha assegurat que busca "donar resposta al que se'ls deu" als farmacèutics, amb qui s'ha reunit per abordar la situació.

El Servei Català de la Salut no va poder pagar el mes passat la factura de les receptes corresponents, al novembre, amb la qual cosa el Govern ja deu a les farmàcies més de 302 milions d'euros.

Les farmàcies van denunciar a principis de mes que la Generalitat no els paga les receptes des de novembre. És a dir, els medicaments que dispensen als usuaris de la sanitat pública els paguen els farmacèutics i no el CatSalut.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#4 Pepe, Barcelona, 13/03/2013 - 00:01

Mas-Colell impresentable.
Amb aquest criteri, jo pagaré quan pugui l'IVA, IRPF, impost de circulació, taxa escombraries... Suposo que la Generalitat ja està als registres de morosos.

#3 Pepet, El Morrot, 12/03/2013 - 16:34

És una qüestió de prioritats. Deixar de pagar els concerts econòmics (escoles hospitals, etc.) beques , farmàcies, proveidors provoca un greu perjudici que moltes empreses (petites i autònoms) no poden suportar.
Que la Gene no pagui els prèstecs amb els bancs que segueixen tenint grans beneficis.

#3.1 tzatza, bcn, 13/03/2013 - 09:56

Tb poden reduir despesa d lloguers d seus d conseleries i direccions generals ex.: seu d Benestar i Família 90.000€/mes a Palau de mar . Fa molts anys que la premsa ho va denunciar i ara no poden pagar els sous i les despeses de les residències d'avis. I així ens va a tots.

#2 EXPLICA-HO, Barcelona, 12/03/2013 - 15:32

l?Estat espanyol ens pren 17.000 milions d?euros cada any que no ens torna de cap manera. Amb una quarta part de l?espoli fiscal no hi hauria cap retallada. I de la part que suposadament sí que ens torna l?Estat espanyol, ens deuen 8.000 milions. Amb la meitat no hi hauria cap retallada.

#2.1 Ni fu ni fa, Sant Boi, 12/03/2013 - 17:27

Al País Valencià, a Canàries i a Castella la Manxa també tenen problemes per pagar als farmacèutics. Allí la culpa l'atribueixen a la mala gestió dels polítics. Aquí, donant la culpa a Madrid ja ens quedem tranquilets. La culpa, sempre dels altres. Som uns panxacontents simplistes, tots plegats!

#2.2 pepe, andorra, 12/03/2013 - 19:44

otro q confunde el sistema fiscal q existe con q le roban. Tu argumento es exactamente el mismo q el q usan los republicanos americanos. Se llama insolidaridad. Otra cosa es pedir q se gestionen mejor los recursos y los alemanes tambien podrian decir lo mismo del dinero enterrado en obras en Cat.

#1 Ramon, qui sembra tardà, ni palla ni gra, 12/03/2013 - 15:31

Això de les farmàcies és d'una gravetat extrema, perquè implica no únicament els diners de milers de farmacèutics que els obliguen a fer d'Estat sinó també la salut, o la vida, de de milers de malalts crònics que porten anys i panys cotizant... si no ens fem independents ara mateix, quan?

#1.1 pepe, andorra, 12/03/2013 - 19:48

como q el problema se iba a arreglar con la secesion. Es un problema de gestion del dinero no del dinero en si, mientras manden los mismos habra los mismos problemas, con secesion o sin ella.