Publicitat
Societat · 3 de Febrer de 2015. 15:13h.

El Govern obre la porta a l’ensenyament de l'Islam a les escoles

La conselleria inclou "cultura religiosa o religió" a primària "en funció de l'elecció de les famílies"

El Govern obre la porta a l’ensenyament de l'Islam a les escoles

Una imatge de noies amb vel

El Departament d’Ensenyament ha decidit introduir l’ensenyament de la "cultura religiosa" al currículum dels ensenyaments a l’educació primària, segons ha explicat avui la consellera Irene Rigau en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

La consellera, tanmateix, s’ha mostrat molt cauta i la documentació lliurada a la premsa només parla de "educació en valors socials i cívics, on s’inclou cultura religiosa o religió, en funció de l’elecció de les famílies".

Preguntada per e-notícies, ha explicat que “volem que se sapiguin quines són les festes per a una població que no és de fé cristiana”. “S’incorporarà com una vivència a diferents entorns culturals”, ha afegit.

Rigau ha posat l’exemple que aquest cap de setmana a Olot s’ha inaugurat un centre sikh i, en aquest sentit, ha apuntat que “es tracta de tenir un mínim coneixement de com afecta a la manera de viure compartir aquesta pràctica religiosa”. 

Finalment, la titular d'Ensenyament ha indicat que l’objectiu d’introduir la “cultura religiosa” és “que hi hagi referents que permetin coneixer-nos millor i respectar-nos”.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#47 abdel, tordera, 05/02/2015 - 14:33

La religión muselmana es para toda l'humedad no exclusament els muselman.haria de estudia.

#46 abdel, tordera, 05/02/2015 - 14:28

Ha liget total las comuntaris pensó la magoria no sapas quien es l' islam per exo damanu a tot els cumentares estudia l' islam e qui tenia conexement de la religio muselmana abans de esqriura algo total el quien muestra el medias cumencacion no es reialetat, l'islam es una religio de pau.

#45 Elisabet, Sant Feliu, 05/02/2015 - 11:45

Em sembla una bajanada. Si els pares musulmans volen que els seus fills estudiin l'Islam que els paguin classes. Però no amb els nostres diners. Si han vingut aqui es per alguna cosa, així que s'acostumin a la nostra cultura. Si volen la seva que es quedin als seus païssos.

#44 luz, Barcelona, 04/02/2015 - 17:42

Aixó és una animalada. Hem de fer més cultura del nostre país!!

#43 Alex, girona, 04/02/2015 - 14:10

El que haurien de fer es ensanyar aquesta gent que per viure s'ha de voler i buscar feina, no baixar-se els pantalons dvanat d'ells. Ja poden esforsase a integranlos. 10 anys que ho fan i no han aconseguit. Aneu a les escoles i vaureu pares d'aqui per una banda i pares musulamans per una altre.