Publicitat
Societat · 20 d'Agost de 2008. 19:10h.

El Govern ofereix ajuda assistencial a Madrid

AENA ha sol·licitat la participació dels Mossos d'Esquadra per la repercussió al Prat

El Govern ofereix ajuda assistencial a Madrid

El president Montilla, en una imatge d'arxiu

El Govern ha posat a disposició de la Comunitat de Madrid els serveis assistencials catalans per a les tasques d’atenció, trasllat i suport a les víctimes de l'accident aeri a l’aeroport de Barajas. El president del Govern, José Montilla, i el vicepresident del Govern i president en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, han mantingut respectivament contacte telefònic amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, per tal de posar a la seva disposició els serveis d’emergència i l’ajut necessaris. El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, també ha traslladat l’oferta de col·laboració al ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha ofert al seu homòleg de Madrid l’ajut dels serveis de Banc de Sang i Teixits, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) pels casos de trasllats i les unitats de grans cremats dels centres hospitalaris catalans.

La Direcció General de Protecció Civil ha posat a disposició de Protecció Civil de l’Estat el servei psicològic d’atenció a les víctimes d’accidents, la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra ha ofert també els seus serveis a la Policia Científica de la Guàrdia Civil, de la mateixa manera que els serveis de Bombers ho han fet amb els seus homòlegs de Madrid.

D’altra banda, AENA ha sol·licitat la participació dels Mossos d’Esquadra en el dispositiu operatiu preventiu que ha posat en marxa a l’aeroport del Prat de cara a la possible repercussió que l’accident de Barajas pugui tenir sobre l’aeroport barceloní i amb l’objectiu de garantir-hi la màxima normalitat possible.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 lidia, lleida, 21/08/2008 - 11:26

que portin cap allí tots aquest alts càrrecs escollits a dit i que no foten ni brot durant tot l'any i que treballin d'una vegada ni que sigui fent fotocòpies o portant cafès

#10 Ernest, Tarragona, 21/08/2008 - 10:53

Manuel (Cuenca), "hoy por ti, mañana por mi", así de sencillo. Lo triste es ver cómo esta chusma políticamente se dan de hostias, ya me dirás qué pinta ERC "ayudando" al PP...

#9 Jordi, Barcelona, 21/08/2008 - 08:43

A mi em sembla molt bé que les autoritats ofereixi tota la seva ajuda. El què realment em molesta és que els polítics aprofitin aquest gest per fer-se propaganda. L'ajuda efectiva, i sobretot discreta, és la més digne de totes.

#8 Ian Llorens, USA, 21/08/2008 - 01:40

Com català i nacionalista, voldria demanar als altres nacionalistes catalans que s'abstinguin de fer comentaris que no venen al cas.
El que hem de fer ara es donar el màxim suport a les víctimes catalanes i no catalanes d'aquest sinistre terrible.

#7 Manuel, Cuenca, 21/08/2008 - 01:12

Sólo puedo decir GRACIAS al gobierno catalán.