Publicitat
Societat · 6 de Març de 2011. 15:13h.

El Govern prendrà "mesures" contra el burca

Joana Ortega vol que "la dona es pugui exhibir en públic amb tota llibertat"

El Govern prendrà "mesures" contra el burca

Una dona passeja amb vel integral pel carrer Muntaner Una dona passeja amb vel integral pel carrer Muntaner

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha assegurat que el Govern té intenció de regular l'ús del burca a Catalunya amb la finalitat de preservar un dels drets fonamentals de la nostra societat: la dignitat de la dona.

"Molts ajuntaments ja han regulat aquesta qüestió. Des del govern compartim la necessitat de preservar la dignitat de la dona, i això no passa en cap cas perquè la dona hagi d'anar tapat o oculta després d'una cortina. Tot allò que vagi dirigit a preservar la dignitat de la dona serà benvingut i el govern prendrà les mesures necessàries per fer-ho efectiu", ha dit.

En aquest sentit, ha afegit que estem "en un país on hem trigat molts anys a aconseguir que les dones tinguéssim els mateixos drets que els homes".

"Per això demanem als que vinguin a viure a Catalunya el màxim respecte per a tots els drets humans que hem aconseguit, incloent el de que la dona es pugui exhibir en públic amb tota llibertat i sense cap fre", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Martín Martínez Mart, Barcelona, 12/03/2011 - 22:04

Per què no és diu simplement que als espais públics, totes les persones han de ser fàcilment identificables per raons de seguretat. Per què no es diu això i prou!

#8 joan, manresa, 07/03/2011 - 19:18

El Casal,19,05.--Sr.Pere de Sabadell..La nostra llibertat ya está quasi prohibida si no podem expresar la nostra opinió sobre el burca i d'altres,o no.?Sr.Pere, agradi o no las costums islamicas imposades son vexatories.Ya en tenim prou amb un cop l'any per disfrasarse..Al carrer caras destapades

#7 Pere, Sabadell, 07/03/2011 - 14:28

"Preservar un dels drets fonamentals de la nostra societat: la dignitat de la dona"?

Si, però vigilem que no ens carreguem un altre dret fonamental: la llibertat!

#6 luis, barcelona, 07/03/2011 - 12:09

¿Alguien que no me trate de XENOFOBO y RACISTA me puede explicar por que a MOROS que conozco, el AYUNTAMIENTO les paga la luz, el agua, el telefono, las ayudas al comedor a los nenes, etc,etc Y el NOSTRE GOBERN tiene los SANTOS CO.. DE DECIRME QUE DEBO APRETARME EL CINTURON?

#5 anna, bcn, 07/03/2011 - 10:39

Es hora de fer alguna cosa amb el fracàs de la política de "que passi tothom" Ens estan perjudicant, tant els immigrants no integrats com els espanyolistes. Tots vulneren drets nostres al.legant respecte pels seus, amenaçant amb ofenses. Prou d'aquesta presa de pél.