Publicitat
Societat · 1 de Maig de 2020. 22:06h.

El Govern prima els Bombers en comptes dels Mossos

Exclou els agents de la gratificació del covid malgrat tenir pendent una paga extra del 2013

El Govern prima els Bombers en comptes dels Mossos

El Govern no preveu incloure els Mossos d'Esquadra en els 45 milions que va anunciar dels fons addicionals del 2019 i 2020 per a retribuir treballadors públics que han participat en la lluita contra la pandèmia de coronavirus, entre els quals hi ha bombers, personal sanitari i cossos d'emergències. Aquest fet ha irritat als Mossos d'Esquadra, que queden exclosos de la retribució extraordinària que s'abonaria a 45.000 treballadors públics i que, a més, encara tenen pendent la paga extra de 2013 malgrat estar pressupostada. El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública va traslladar aquest dijous la proposta a la Mesa General dels Empleats Públics de la Generalitat però no ha rebut el suport dels sindicats.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha considerat "un insult" i "una vergonya" la proposta de la Generalitat de distribuir els fons addicionals dels exercicis acumulats del 2019 i 2020 de tota la funció pública a alguns col·lectius excloent els Mossos d'Esquadra. En un comunicat, el sindicat denuncia que "aquesta proposta és un insult, una autèntica vergonya i una manca de respecte absoluta vers la Policia de la Generalitat".

"El Govern pretén redistribuir una quantitat acordada per a tota la Funció Pública (mitjançant el II Acord estatal entre Govern – Sindicats de 22 de març de 2018), per a uns sectors determinats, cosa que provocarà una vergonyosa comparació entre la classe treballadora" denuncien.

SAP-FEPOL considera que "novament el Govern maltracta una institució com la del cos de mossos d'esquadra, el col·lectiu de la qual ha estat des del primer dia, en primeríssima línia en la gestió de la crisi sanitària" i recorden que "el mateix document del PROCICAT estableix com a peça fonamental a la Policia de la Generalitat, dins del Grup d'ordre en la gestió de la crisi sanitària".

El sindicat recorda que hi ha "prop de 1700 agents confinats en els seus domicilis per exposició directa al SARS-CoV-2" i que, "el 50% de les quals han requerit una baixa mèdica superior als 14 dies". "No obstant amb aquestes dades, Funció Pública no creu que la PG-ME hagi estat un col·lectiu que ha estat prestant serveis directament vinculats amb la lluita contra aquesta pandèmia" lamenten.

Fonts dels Mossos han recordat també que els hi deuen una paga extra del 2013 i que, malgrat estar pressupostada, des del Govern els hi van traslladar que "tenim fins al 31 de desembre, ja veurem quan us paguem".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#4 Neferu, Barcelona, 03/05/2020 - 14:17

Normal. Los bomberos son declarados independentistas y eso según el fanatismo de Torra, es un grado y muchos puntos a favor.

#3 Quimet lo tronat, Arbucies, 02/05/2020 - 20:21

Un plus al bombers perque? Vergonya