Societat · 2 de Setembre de 2017. 12:28h.

El Govern promet un salari mínim de 1.000 euros en una Catalunya independent

Actualment és de poc més de 700 euros

El Govern promet un salari mínim de 1.000 euros en una Catalunya independent

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, en una entrevista a l’ACN, ha dit que una Catalunya independent trigaria "pocs dies" en impulsar un Codi català del treball que fes recuperar els drets laboral que s'han "perdut" durant la crisi econòmica.  

El secretari de Treball ha considerat que l'increment del salari mínim interprofessional fins als 1.000 euros hauria de ser una de les prioritats d'una Catalunya independent. A més, ha criticat les cadenes de subcontractació, que "superen els límits en molts casos".

Una altra de les lleis que es podrien aprovar amb facilitat en una Catalunya independent, segons Ginesta, és l'increment del salari mínim interprofessional a 1.000 euros, que és el 60% del salari mitjà del país. Aquesta xifra estaria més a prop de la recomanació europea que l'establerta per l'estat espanyol, que aquest 2017 és de 707 euros per 14 pagues.

En cas que Catalunya no aconseguís ser independent, una alternativa per aconseguir incrementar el salari mínim interprofessional seria a través d'un acord en el marc del Consell de Relacions Laborals, un òrgan de debat en què hi participen la Generalitat, les patronals i els sindicats.

De moment, però "no s'ha pogut avançar" en aquest aspecte. Tot i que aquest pacte no tindria rang de llei, adquirir-lo implicaria poder-lo introduir en les negociacions col·lectives, ha defensat Ginesta.

50 Comentaris

Publicitat
#41 pelaez, Barna.Spain, 03/09/2017 - 18:42

Cuando lees esto,te das cuenta de hasta que punto tienen bizcochado el electorado nacionalista.

#40 ., ., 03/09/2017 - 17:09

Si a partir del segundo año de aplicaciòn quintuplica el impuesto de Patrimonio,y del tercer año de aplicaciòn vuelva a quintuplicar el impuesto de patrimonio,y quien sabe que otras barbaridades màs,...pues es posible que pueda prometer eso.
Yo prometo que si hace eso,habra dos tipos de personasCon algo,y sin nada.
La renta per càpita no se impo

#39 Cat Show, Bcn, 03/09/2017 - 14:55

Puc prometre i prometu que despres de ficarla res de la promesa.
Hay que se un cafre y descerebrado para prometer lo que no se puede cumplir.

#38 Ram, Terrassa, 03/09/2017 - 10:00

No paran de mentir...lo que habría es un país en el cual los primeros meses o incluso años quizá ni se podrían pagar las pensiones, ni el desempleo, ni muchas otras prestaciones sociales, ya se han marchado muchas empresas de Catalunya, pero ante la salida de la UE. la estampida sería enorme, por tanto mucho más paro...poca broma, por favor.

#37 Malva, Sants, 03/09/2017 - 09:59

Aixo sera abans o despres de tornar als seus treballadors les pagues que els hi deuen?