Publicitat
Societat · 14 de Maig de 2020. 21:45h.

El Govern que volia tancar-ho tot accelera el desconfinament

Proposa que l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Montseny passin a la fase 1

El Govern que volia tancar-ho tot accelera el desconfinament

Quim Torra

El Govern ha proposat al Ministeri de Sanitat que les regions sanitàries de l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Montseny passin a la fase 1 del desconfinament, juntament amb les àrees de Girona, Comarques Centrals i Lleida. Una petició de desescalada que contrasta amb la cautela i reclamacions de confinament total que exigien a l'inici de la pandèmia.

La portaveu de l'Executiu català, Meritxell Budó, també ha sol·licitat “flexibilitzar” el confinament de les tres regions sanitàries de Barcelona -la ciutat de Barcelona, la regió Metropolitana Nord i la regió Metropolitana Sud- per poder “anar a un establiment comercial sense cita prèvia o dur a terme activitats de culte amb un terç de la capacitat”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que “estem preparats per iniciar el desconfinament a la ciutat de Barcelona i el seu entorn metropolità i fer-ho de forma prudent i progressiva”. “Volem progressar en la fase 0 del desconfinament amb alguns aspectes que són propis de la fase 1”, ha explicat.

Vergés ha indicat que a les tres regions sanitàries de Barcelona hi ha “una disminució progressiva de la incidència de la pandèmia” i es troben en “un risc moderat o baix de rebrot”. La titular de Sanitat, tanmateix, ha remarcat que s'ha de ser “especialment prudents” per l'elevada densitat de la població a la zona.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Josep de sabadell, Sabadelll, 16/05/2020 - 13:20

Crec realment que el teu comentari surt de lloc. Pensa una mica, pensa amb la tontaria que acabes de dir.

#1 adrian, Barcelona, 15/05/2020 - 08:21

El motivo es que la recaudación fiscal ha bajado por baja actividad y el Torra y su banda tienen que seguir cobrando sus sueldos desorbitados en todo momento.