Publicitat
Societat · 20 d'Abril de 2020. 18:37h.

El Govern rebaixa les crítiques a Pedro Sánchez

Budó al·lega un “canvi rellevant”

La Generalitat ha rebaixat les crítiques contra el Govern espanyol per la gestió de la pandèmia del coronavirus perquè considera un “canvi d'actitud” el fet que el confinament no sigui uniforme. “Aquest canvi de tarannà el celebrem i el considerem positiu”, ha assegurat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquest dilluns en roda de premsa.

El propi president de la Generalitat, Quim Torra, ja va ressaltar que Pedro Sánchez va estar “molt més prudent, caut i, fins i tot amb un punt de diàleg com no l’havia trobat en les anteriors sessions” en la reunió que el president de l'Executiu espanyol va mantenir aquest diumenge amb els presidents autonòmics.

Budó ha valorat com “un canvi rellevant el fet d'entendre per part del Govern de l'Estat espanyol que aquest desconfinament no es pot fer de manera uniforme en tots els territoris de l'Estat”, ha subratllat, alhora que ha demanat que “se'ns permeti treballar aquest desconfinament amb un pla propi” i “amb totes les competències retornades”.

Preguntada per si “hi tenen confiança” en el Govern central, ha assegurat que “això no va ni d'una batalla política, ni entre partits ni entre governs ni entre Administracions”, sinó que “es tracta de trobar la millor solució per dur a terme aquest desconfinament”.

Tanmateix, la portaveu de l'Executiu català ha aprofitat per criticar l'Estat espanyol per haver pres “tard i malament” les mesures de confinament total, així com per haver actuat “unilateralment sense tenir en compte i sense escoltar a la resta de president ni a la resta de territoris”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Toni, Tabarnia, 20/04/2020 - 19:04

Pues decir que Catalunya hubiese puesto el confinamiento el 1 de Marzo y que tantas muertes se deben a la actuación del Gobierno de España no creo que sea bajar el tono. El independentismo desde el minuto 1 de esta crisis la están utilizando para sus intereses partidistas e ideológicos.