Publicitat
Societat · 20 d'Abril de 2020. 22:46h.

El Govern s'entesta a marcar perfil

El certificat de responsabilitat, el tancament de fronteres i ara el passaport immunològic

El Govern s'entesta a marcar perfil

Oriol Mitjà

El Govern ha afirmat freqüentment que “ara no va de fronteres i banderes” per justificar les seves crítiques a La Moncloa, però l'Executiu català va reclamar a l'inici de la pandèmia el tancament de fronteres per confinar totalment Catalunya i ara planteja la creació d'un passaport immunològic per identificar qui està contagiat per la Covid-19, qui ha passat la malaltia i qui no ha estat exposat al virus.

Aquesta és una de les mesures que contempla el pla de desconfinament que ha dissenyat el coordinador del grup d'experts de la Generalitat en matèria de coronavirus, l'especialista en malalties infeccioses Oriol Mitjà. La intenció del Govern es aprovar-ho aquesta setmana, malgrat que les competències recauen sobre el Ministeri de Sanitat mentre duri l'estat d'alarma.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha evitat posicionar-se a favor o en contra del passaport immunològic, però ha avisat que les mesures per controlar la pandèmia “no han d'anar mai en contraposició dels drets i les llibertats”. També ha considerat que la mesura “requereix un cert temps” de debat abans d'aprovar-la.

Vergés ha assenyalat que el passaport és “una recomanació per estudiar”. “Hem de veure quins avantatges té i en què ens pot ajudar en aquest control”, ha afegit la titular de Sanitat preguntada en roda de premsa.

La proposta del grup de treball coordinat per Oriol Mitjà explica que aquest certificat d'immunitat seria “personal, privat, verificable i transportable”-similar al carnet de vacunació- i serviria per regular la sortida al carrer “de manera segura”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 21/04/2020 - 07:59

Es la táctica de la Generalitat. Decir lo que haría en aquellos temas en los que no tiene competencias, y abandonar en manos de incompetentes aquellos en los que si las tiene.

#1 Josep Maria, Mollerussa, 21/04/2020 - 00:20

Caldra el llacet groc també, per poder sortir ????

#1.1 Alejandro, Villadecans, 21/04/2020 - 07:58

Pues claro, es lo que te declara inmune, al ser seres superiores el virus no se atreve a atacar, es como la cruz para los vampiros