Publicitat
Societat · 1 de Novembre de 2010. 11:53h.

El Govern 'subvencionarà' els 'ni-ni'

Ofereix 5.000 contractes formatius per "convertir aquests joves en sí-sí"

El Govern 'subvencionarà' els  'ni-ni'

Mar Serna, amb Joan Josep Berbel, en una imatge d'arxiu

La Generalitat publicarà al DOGC durant els pròxims dies una convocatòria del Departament de Treball que utilitza el nou contracte formatiu creat per la controvertida llei del Govern central com a instrument per lluitar contra una desocupació juvenil del 37%.

Segons informa El Periódico, l'objectiu és formalitzar 5.000 contractes a les empreses interessades, amb la intermediació dels ajuntaments, destinats a joves que ni treballin ni estudiïn, els coneguts com a ni-ni.

"Per convertir aquests joves en sí-sí (sí que estudien i sí que treballen)", la consellera de Treball, Mar Serna, ha dissenyat un pla pilot dotat amb un pressupost de gairebé 20 milions que es destinarà a pagar la formació i el 70% del sou dels contractats.

"El pla és un exemple de bona utilització de la reforma laboral i suposa un salt endavant en les polítiques actives d'ocupació", ha assegurat el director del SOC, Joan Josep Berbel, que equipara la nova modalitat contractual amb la vella figura de l'aprenent a les empreses.

La reforma laboral també ha modificat les condicions salarials, a l'ajustar la remuneració inicial al temps treballat sense tenir en compte les hores de formació. Els joves del programa de la Generalitat percebran, almenys, el 70% del salari mínim interprofessional (SMI), és a dir, 443 euros mensuals. Abans de la reforma, el sou bàsic per als contractes formatius era del 100% de l'SMI durant el primer any. Ara, aquest sou només es garanteix en el segon exercici.

A més a més, l'anterior contracte per a la formació preveia un límit de 21 anys per als beneficiaris, que ara s'ha elevat a 24 en el cas de joves que hagin abandonat a la formació professional de grau mitjà i la durada mínima dels nous contractes formatius serà de sis mesos.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Bernat, BCN, 02/11/2010 - 17:36

Això és fomentar el gandulisme. Com sempre a aquest país els que són fora de la societat tenen premi: xoriços, ganduls, etc. Quina vergonya! Ajudeu els avis sense recursos i deixeu aquest ganduls que es marginen ells mateixos.

#8 paula, matadepera, 02/11/2010 - 16:50

S,HA DE TENIR COLLONS, TENIM A MOLTA DE LA GENT GRAN VIVIN A LA MISERIA I LLAVORS ALS QUE NO VOLEN NI ESTUDIAR NI TREBALLAR ELS PAGEM UN SOU.
DESPRES D,AIXO NO HI HAURA DEU QUE TREBALLI.
AIXO ES LA BOMBA.
ES UN FASTIC DE PAIS I AIXO NO ES IDEA DE MADRID.

#7 Safi, bcn, 02/11/2010 - 10:28

Els que tenim fills que s'estan trencant el cul estudiant i treballant cobrant 300 euros us aplaudim. Quina barra!!! Hi els que tenen carreres i master i no tenen ni els 400 euros? Aquest que els bombin oi? No teniu vergonya!!!

#6 laila, bcn, 02/11/2010 - 09:18

Potser els del tripartit tenen molts fills i coneguts perroflautes, antisistema, ocupes, alternatius, etc. que són ni-ni

#5 laila, Barcelona, 02/11/2010 - 09:15

Sabeu que un becari, amb expedient acadèmic impecable, quan es forma en una empresa NO COBRA. Està be el missatge per al jovent. Si ets un bon estudiant... et fots.