Publicitat
Societat · 19 de Novembre de 2015. 12:20h.

El Govern 'tolera' 80 mesquites salafistes

Tres membres del Govern han demanat no “estigmatitzar” el salafisme

El Govern 'tolera' 80 mesquites salafistes

La vicepresidenta Neus Munté, amb el director general d'Immigració, Xavier Bosch

Catalunya té 80 mesquites salafistes i d’aquestes, segons va informar el comissari en cap dels Mossos, una vintena s’han obert aquest darrer any. “Fa un any, hi ha unes 60 mesquites d'orientació salafista. Actualment, n'hi havia una vuitantena”, va admetre Trapero.

Malgrat això, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va demanar no “estigmatitzar” el salafisme en la roda de premsa posterior al Consell Executiu de dimarts passat. Jané va reconeixer que “és cert que en alguns d’aquests centres hi ha salafisme” i que “mereix una atenció prioritària”, però que no es pot “estigmatitzar” el salafisme perquè “no té res a veure amb el terrorisme i el gihadisme”.

La vicepresidenta Neus Munté ja es va pronunciar en aquest sentit el passat 30 de juny. Aleshores va afirmar que “coincideixo plenament” amb el que va dir el seu predecessor, Francesc Homs, quan el passat 28 d’abril també va demanar també “respecte” i no “estigmatitzar cap confessió religiosa”.

Homs va dir que “s’han de fer les mateixes coses que es fan amb qualsevol expressió religiosa, que és expressar-hi respecte i no victimitzar-ho si no hi ha raons per fer-ho”. “Que no s’extitmatitzi a ningú de cap confessió religiosa”, va demanar.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#22 Miquel, BCN, 23/11/2015 - 11:56

Quan entendran, els nostres polítics, que aquesta gent -salafistes, gihadistes- estan en plena "reconquesta"? La guerra santa de l'Islam va començar fa molts segles (després de la mort de Mahoma, si no abans), i només hi hagut períodes d'interrupció. Els musulmans van estar 600 anys a la Península.

#21 es necesari, Banyoles, 21/11/2015 - 05:18

La Guardia Cívil hauría d´investigar aquest bon rotllo entre CDC i els salafistes.

#20 zenaida, Barcelona, 19/11/2015 - 20:57

A estos de CDC q son unos " meapilas" de cara a la galería...ya les vale...cuantas iglesias ha conseguido que hagan en Marruecos el ex cura 6 alas???
Angel Colom i Colom...
Y El Martinez-Sistach o el Novela q dice???i
Son generosisimos con el Islam !!!
Pero con el cristianismo no ni unos ni otros!

#19 saltenc, Salt, 19/11/2015 - 20:19

Convergents, a casa hi tenieu 6 vots. Arà no en tindreu cap.

#18 neus recorda, Gallifa, 19/11/2015 - 20:08

Sra. Munté el mandat del poble català no diu rés de apropar posibles perills als seus pobles o als seus barris. Espero que en cas d´alguna futura desgracia estiguin a l´alçada i es declarin com a responsables del fet.