Societat · 25 de Gener de 2022. 09:02h.

El Govern torna a aixecar les restriccions

Menys el tancament de l'oci nocturn

El Govern torna a aixecar les restriccions

El Govern torna a aixecar les restriccions vigents que quedaran sense efecte a partir de divendres, segons ha avançat Rac1. Només es mantindran el tancament dels locals d'oci nocturn, com a mínim una setmana més, i l'obligatorietat del passaport covid que no es retirarà fins que no ho digui la comissió d'experts.

A partir de divendres es recuperarà el 100% de capacitat en la restauració, la cultura, els actes religiosos i civils i les sales de joc. També s'eliminen les limitacions horàries, per tant, els negocis podran tornar a funcionar amb el seu horari habitual, a excepció del sector de l'oci nocturn. A més, també s'aixeca la limitació de deu persones a les trobades.

La reobertura de l'oci nocturn s'allargarà, com a mínim, una setmana més tot i les peticions del sector. La continuïtat del passaport covid també queda sobre la taula. El Govern ho deixa en mans del comitè científic, a qui el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va encarregar un informe sobre el tema.

Fa una setmana el Govern ja va anunciar que la comissió delegada en matèria de covid havia aprovat eliminar la limitació de la mobilitat nocturna d'1 de la matinada a 6 del matí. Una decisió que va arribar després que Catalunya fos l'única comunitat que tornés a implantar el toc de queda el passat mes de desembre, just abans de les festes de Nadal.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 JOSEP , AIXECAR RESTRICCIONS LA CAGAN, 25/01/2022 - 14:20

AIXECAR LES RESTRICCIONS Abans de hora sale muy caro , fara PUJAR MOLT ELS CONTAGIS altra vegada .. TAL FARAN TAL SE TROBARAN ..EL PASSAPORT COVID Frena encara molts Contagis si el treuen .QUES PREPARIN ELS HOSPITALS I SANITARIS ..

#3.1 hulk65 , Matadepera, 26/01/2022 - 07:19

Quédate en tu casa con una escafandra. Los demás queremos simplemente vivir.

#3.2 JOSEP , LOS BOTELLONES FAN CONTAGIS , 26/01/2022 - 19:41

Todos Queremos VIVIR ,o tu te piensas que yo y mi familia cada ves que sortin al carrer . NOS Ponemos LA MASCARILLA POR GUSTO ,no nos la ponemos por no ser como otros INCIVICOS . VIVIR HOY es respectar MESURES ANTICOVID .EL PASSAPORT COVID evita mas CONTAGIOS es a si de claro . EL OCIO NOCTURNO ESTA CERRADO y pujen els Contagis

#2 Nombre de César Tengo , El Prat de Llobregat, 25/01/2022 - 12:51

Pues ni por necesidades de servicio ni por obligaciones del mismo: se quedaran sin substitutos y substitutas en servicios públicos de sanidad y educación, en aras de la inmunidad de rebaño.
No se entienden muchas cosas, pero no atisbo a comprender que la restauración al 100% supongo que incluye el interior del local y en cambio ocio nocturno nada.

#1 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 25/01/2022 - 10:07

Traducido: el ocio nocturno tiene la culpa. Los centros comerciales y ejes comerciales masificados de gente, día sí día también, NO. Ir como sardinas en el transporte público tampco tiene la culpa. Y hasta que lo diga la "comisión de expertos" (espero que estos no sean los funcionarios que están en casita cobrando sin trabajar.................)