Societat · 28 d'Abril de 2020. 16:03h.

El Govern torna a presentar un pla malgrat no tenir competències

Vergés diu que "treballem de forma molt rigurosa"

La consellera de Salut, Alba Vergès, en roda de premsa, ha avançat alguns dels plans de la Generalitat per al desconfinament malgrat que el govern català no té competències. Vergès ha criticat també el desconfinament de menors dut a terme pel govern espanyol.

“El concepte d’asimètric, de territorialitat, no és que nosaltres proposem i ells ens donin permís per fer. És deixar fer també als municipis, establir un marc molt estable, haver treballat els temes, però sobretot donar marge perquè els municipis puguin actuar localment”, ha dit.

“El concepte ha de ser aquest, no de centralització, sinó de descentralització”, ha remarcat. “Nosaltres no intentem causar confusió ni tampoc fem viratges amb les decisions”. La consellera ha retret al govern de Pedro Sáchez que prenguin decisions “i al cap d’unes poques hores rectifiquem i desmentim”.

“Intentem treballar de forma molt rigorosa per poder donar eines a la ciutadania, als municipis”, ha dit. “En cap cas aquestes franges horàries vol dir que estiguem posant un calendari sobre quan han de sortir però sí que ho fem ordenadament: primer els infants, després persones sanes que poden sortir a fer esport i a passejar. Les persones vulnerables de més de 65 anys intentarem retardar-los al màxim per la seva protecció”.
Alba Vergés
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 electra, Barcelona, 28/04/2020 - 19:18

aquesta no és cap nena mal criada el que és una "FABETA". escolteula quan parla!

#2 jvcs, barcelona, 28/04/2020 - 17:03

La soberbia y la prepotencia que no falte y con cara de niña malcriada la presunta consellera .Es la especialidad no reconocer que su gestión es un continuo hazmerreir .Dan una imagen penosa diariamente y lo peor es que no tienen ni idea de como afrontar este goteo incesante de muertos y contiagiados ...DIMISION VERGÉS !

#1 Figueras, Figueras, 28/04/2020 - 16:21

“nosaltres no intentem causar confusió ni fem viratges amb les decisions”
anda que no guapi, y tu la primera!