Publicitat
Societat · 27 de Desembre de 2020. 14:42h.

El Govern veu el "final del túnel" amb la vacuna

Aragonès crida a "reconstruir aquest país"

El Govern veu el "final del túnel" amb la vacuna

Josefa Pérez, de 89 anys, primera persona vacunada

Aquest diumenge ha tingut lloc el tret de sortida a la campanya de vacunacions contra el coronavirus. Josefa Pérez, de 89 años i resident al centre Feixa Llarga de L'Hospitalet de Llobregat, ha estat la primera dona vacunada de Covid-19 a Catalunya. Des de la mateixa residència, han comparegut el vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Salut Alba Vergés i el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon.

Pere Aragonès ha començat la seva intervenció afirmant que "comencem a veure la llum al final del túnel" malgrat apuntar que "encara queda túnel". El vicepresident ha destacat que "aquesta vacuna arribarà a tothom i arribarà amb equitat, és la garantia del sistema de salut pública, que tothom serà vacunat independentment de la seva condició econòmica". "Comencem el principi del final del túnel que ens ha de servir per reconstruir aquest país" ha assenyalat.

El president en funcions també ha recordat que la crisi no s'ha acabat i ha demanat "màxima responsabilitat" durant els propers mesos i poder "recuperar la normalitat de les nostres vides".

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha qualificat la jornada d'avui de "punt d'inflexió" i ha recalcat que comencen la campanya de vacunació a les residències de la gent gran després d'un any "molt dur". "Comencem amb les residències, amb aquest col·lectiu prioritzat, perquè avui és el punt d'inflexió" ha dit. "Durant les pròximes dues setmanes administrarem la primera dosi a 104.000 persones les que viuen i treballen a les residències del nostre país" ha explicat.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que "avui és l'inici de la fi, és començar a veure la llum al túnel, però el túnel és molt llarg, i aquests pròxims mesos el túnel serà llarg, aquest hivern serà llarg i difícil".

La campanya de vacunació a Catalunya ha començat amb les primeres 1.595 dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech, que s'aniran repartint al llarg del dia entre nou residències públiques del territori.

eqpx8zcxaaa-wjd.jpg

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Sergi Sergio, Barcelona, 28/12/2020 - 13:51

Mira Aragones, para poder reconstruir este pais lo único que hay que hacer es que os quedéis todos en casa y desaparezcáis de las instituciones.

#2 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU, NO TIENEN VERGUENZA E.R.C. , 28/12/2020 - 04:17

En altres Paisos cuan posen LA VACUNA A LA PRIMERA PERSONA DEL PAIS . No hay ningun politico . Aixo nomes pasa a Catalunya per que se asercan unes Eleccions del 14- F . quina Vergonya ESTOS QUE HAN DEJADO MORIR MOLTA GENT GRAN DE LES RESIDENCIES ara es fan LA FOTO . Falta molt de temps per veure el resultado de LA VACUNA Encara

#1 Marcial, Santa Coloma, 27/12/2020 - 14:57

Muy mal. si estaban esos tres, esos debían ser los primeros en vacunarse para dar ejemplo. Pobre señora, seguro que se la remiraron un buen rato.

#1.1 Jaime de Andrade, El Pardo, 27/12/2020 - 21:50

Sí hombre...gente como Fraga,que se bañó en Palomares tras caer las bombas atómicas americanas ya no queda.

#1.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 28/12/2020 - 10:24

#1.1

Aunque el Purria se vista de seda, Purria se queda. Hay que ver cómo añorais a aquellos que decís haber "combatido".