Societat · 29 de Desembre de 2020. 17:27h.

El Govern veu "residual" el català a la justícia

Només el 8,5% de les sentències són en llengua catalana

El Govern veu "residual" el català a la justícia

Ester Capella, amb el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos; en una foto d'arxiu

El Govern considera "residual" l'ús del català a la justícia perquè, segons informa en els acords del Consell Executiu, els jutges escriuen el 91,5 % de les sentències en castellà i només el 8,5% en llengua catalana.

L'Executiu lamenta que "és el cinquè any consecutiu que les sentències escrites en català no superen el llindar del 9 %" i remarca que "aquestes dades constaten que el català està en una situació d'emergència als jutjats de Catalunya, amb un ús residual que no es correspon amb l'ús social".

El Departament de Justícia considera que els jutges que treballen a Catalunya "haurien de tenir l'obligació de conèixer el català, pel fet que exerceixen un servei públic". En aquest sentit, el Govern reclama a l'Estat que "la llengua catalana sigui un requisit obligatori per poder exercir a Catalunya".

Finalment, el Govern destaca que "el Ministeri de Justícia va incorporar el coneixement de les llengües estrangeres com a mèrit puntuable en les noves proves per a la selecció de funcionaris; però, en canvi, el català no és ni un requisit ni un mèrit". "Els aspirants, per tant, sumen punts pel fet de tenir coneixements d'idiomes com ara l'alemany o el danès, però no el català, encara que vulguin treballar a Catalunya", lamenta.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Sarola, Castelldefelds, 30/12/2020 - 10:43

Capella,¡ com m'agradaria pelar-te al cero !.

#6 Jose, BCN, 30/12/2020 - 09:39

Todo en Cataluña es residual, el desgobern, la gestaponeralitat, el ay untamiento, todo es residual todo lo que tocan los políticos nacionalistas.
Nos hace falta un MHP --Molt Honorable President-- Josep Tarradellas i Joan, el si era un verdadero SEÑOR, ahora solo tenemos señoritos.

#5 luis, barcelona, 30/12/2020 - 09:21

BUENOOOO
¿ Y QUE ?

#4 Menjamela Grandi, Anapurna, 30/12/2020 - 06:36

Normal: para el caso que les hacen a las sentencias que no convalidan sus desmanes los jueces no se toman ni la molestia. Respeten y serán respetados.

#3 pepe, andorra, 30/12/2020 - 00:54

pues ya es mucho mas de como esta el español. en sanidad, educación y en general por todas partes, q es muy divertido verlo todo en valenciano del norte en el super, pero todos hablando en español.....Y si yo lo veo, los guiris q venían antes del encierro y el timo virus, ellos también lo verían....