Publicitat
Societat · 19 de Desembre de 2020. 13:48h.

El Govern vol omplir Alguaire

La 'Nasa' catalana s'instal·larà a l'aeroport de Lleida

El Govern vol omplir Alguaire

L'expresident Montilla i membres del Govern van inaugurar l'aeroport arribant en un vol des de Barcelona

L'Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà un port espacial dedicat a missions de vol suborbital, un centre de proves de propulsió per a coets llançadora, un parc empresarial i un centre educatiu per a empreses tecnològiques, segons va anunciar aquest divendres el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

La Generalitat preveu que l'aeroport d'Alguaire es converteixi en el primer port espacial de Catalunya amb un projecte pressupostat amb 26 milions d'euros, donant així un nou ús a la infraestructura després que els números de l'activitat comercial de l'aeroport no fossin els esperats quan es va inaugurar l'any 2010.

La infraestructura va requerir tres anys de construcció, una inversió de 96 milions d'euros i, malgrat que les previsions inicials eren de 400.000 passatgers l'any, només ha tingut una mitjana anual de 38.000 usuaris. Ara, la Generalitat pretén donar un nou ús a les instal·lacions, utilitzant-la per llançar petits satèl·lits i controlar-los a distància. L'Executiu preveu la creació d'uns 350 llocs de treball i un impacte econòmic de 600 milions d'euros amb aquest nou ús.

L'expresident de la Generalitat, José Montilla va ser l'encarregat d'inaugurar l'únic aeroport propietat de la Generalitat a principis de 2010. Montilla va arribar a Lleida en un vol especial de la companyia Vueling que va fer el trajecte entre Barcelona i Lleida acompanyat de més de 160 periodistes.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Chris, Lleida, 20/12/2020 - 13:01

No tenemos pasta, que Madrid nos roba. Y realmente estamos viendo como se echa a perder dinero en medidas anti-covid fracasadas en los últimos meses por una gestión descuidada,própia de los partidos de los "millors" y una calidad de expertos próxima a "inexistente",basado únicamente en su carnet de militancia con el Govern

#9 Gregari, VNG, 20/12/2020 - 12:56

Mentre ningú prengui mal ...

#8 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 19/12/2020 - 23:39

La banca andorrana agradece la idea

#7 Flanagan , En 18 meses nos vamos, 19/12/2020 - 22:01

La nave nodriza aterrizará en Alguaire y desde ahí les llevará a Itaca pasando por Waterloo a recoger unas muestras de tierra del jardín del vivales,terra de república,jajaja.

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/12/2020 - 15:49

Ja vaig presagiar que despres del Nautilus de playmobil que els hi van comprar als Mossos per imposar l´hegemonia catalana pels confins del mon conegut vindiren els astronautes . Ja dominen les tres armes.

Com si el hagues parit.