Publicitat
Societat · 30 de Gener de 2012. 10:01h.

El Govern vol pagar la traducció al català dels plets

Pilar Fernández Bozal veu bona predisposició d'Alberto Ruiz Gallardón

El Govern vol pagar la traducció al català dels plets

Pilar Fernández Bozal

La Generalitat podria assumir el cost de la traducció al català dels plets que es presentin a Madrid. Ho ha dit la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, a l'espai "L'entrevista " de Catalunya Informació , on ha assegurat que hi ha bona predisposició a la negociació per part del ministre Alberto Ruiz Gallardón.

La consellera de Justícia manté que la Generalitat té l'obligació de garantir els drets lingüístics dels catalans i per això no descarta pagar les traduccions. Respecte a les taxes que pretén aplicar la Generalitat als usuaris de determinats serveis de la justícia, Bozal ha manifestat la seva intenció de mantenir-les, al marge de les que pugui implantar l'Estat.

"Les nostres taxes són autonòmiques perquè són pel suport que la Generalitat dóna a la justícia en matèria de mitjans personals i materials, és a dir, que en aquest àmbit el ministeri no pot posar taxes", ha dit la consellera.

La consellera de Justícia va anunciar dijous que preveu recaptar entre 15 i 20 milions d'euros l'any amb la imposició de taxes que gravaran amb fins a 120 euros els usuaris per la prestació de determinats serveis de la justícia.

Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#12 DLM, Barcelona-España, 31/01/2012 - 15:33

Después de ésta gran iniciativa, he llegado a la triste conclusión de que, éstos de CIU se pasan la mayor parte de su tiempo rumiando qué iniciativa se inventan, para alcanzar el Premio de Honor a la mayor estupidez del Año; en éste caso, ésta de la que hablamos, sin duda, quedará entre las mejores

#11 jkk, vic, 30/01/2012 - 19:37

y entre tanto hay brutales discriminaciones a castellanohablantes en instituciones publicas en Cataluña!

#10 FUNCIONARI CALENT, PALS, 30/01/2012 - 18:53

La senyora Gispert ja està pensant en continuar contractant la família. No cal, no cal, que no tenim un duro però sí que tenim funcionaris amb nivells D i J de català que de ben segur poden fer les traduccions en horari laboral i, si us plau, PAGUEU LA FOTUDA NOMINA!!!!

#9 Kropotkin, Vic, 30/01/2012 - 13:22

Si, pero que lo saquen de su salario. Los catalanes tienen derecho a financiar lo que quieran pero de su bolsillo, como si fuesen buenos patriotas...

#8 Núria, Reus, 30/01/2012 - 13:09

Si els espanyols no paguen per poder utilitzar la seva llengua a la seva administració, per què ho hem de fer els catalans? Ja està bé de tracte colonial amb el vistiplau de la Generalitat regional. És vergonyós. Independència i que cadascú s'espavili amb els seus recursos.

#8.1 DLM , Barcelona-España, 31/01/2012 - 15:35

El ESPAÑOL es el idioma oficial en todo el territorio de la Nación Española y éste hecho, incluye la Región de Catalunya. Es así de sencillo y fácil de entender.