Publicitat
Societat · 22 de Juliol de 2021. 15:16h.

El Govern vol que l'AVE connecti el Prat, Girona i Tarragona

Puigneró demana "tres aeroports connectats amb alta velocitat"

El Govern vol que l'AVE connecti el Prat, Girona i Tarragona

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha exposat avui al Parlament la voluntat del Govern català de "tenir els tres aeroports connectats amb alta velocitat."

"Hem de treballar fermament per la descarbonització de la nostra mobilitat, que ja ho estem fent en l'àmbit del transport terrestre, de la mobilitat terrestre, però també creiem que ho hem de fer en l'àmbit aeroportuari", ha explicat el vicepresident.

"Espero, també, que ens recolzin en aquesta iniciativa", ha dit el conseller de Polítiques Digitals i Territori, que ha volgut afegir que "no tindria cap sentit que només estiguéssim parlant de l'aeroport de Barcelona. Treballem per una visió conjunta per al país."

En referència a l'ampliació de l'aeroport de Barcelona, Puigneró ha dit que "defensem les inversions al Prat". També ha volgut interpel·lar directament a l'Estat espanyol, explicant que les inversions "no són un regal, són una obligació que té l'Estat, atenent que és l'aeroport més rendible de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Uno, Una, 23/07/2021 - 09:52

Pregunta totalmente en serio: Para qué? Cuál es el objetivo de que llegue la alta velocidad a los aeropuertos? Es en la práctica "alta velocidad" un ramal a un aeropuerto? Raro.

#5 EduardR, bcn, 23/07/2021 - 08:49

No te digo que no seria una muy buena idea, además que mejoraria la eficiencia del sistema aeroporturario, la unión ferroviaria, pero mejor Media Velocidad. Vale 1/3 de lo que cuesta la infraestructura de Alta Velocidad y además... no hay distancia prácticamente para que pille 300 km/h...

#4 JOSEP, Manresa, 22/07/2021 - 23:08

Ande o no ande el burro grande! Posar l Ave sense saber on va, d’ on vindran els passatgers i on voldran anar. No tenen una idea de pais i així no es poden prendre decissions.Massa ocupats en tonteries.,

#3 Flanagan , Tabarnia City, 22/07/2021 - 19:11

Claro hombre,el Estado a poner pelas pero no decide, aquí decide todo el mundo si se amplia o no,colau,el govern,ajuntaments cercanos al Prat,asociaciones pelagambas,etc...Y del corredor no dice nada? parece que ya no hay prisa o sí? si quiere le ponemos una vía a la puerta de casa.

#2 Masias , Mis posaderas , 22/07/2021 - 17:44

Y digo yo, para que quieren trenes de alta velocidad en la Republiqueta de Catanystan ? En cuanto metes sexta ya has llegado a la frontera

Pienso que para el recorrido que van a hacer, con el tren de la bruja es mas que suficiente