Publicitat
Societat · 3 de Desembre de 2020. 18:50h.

El Homrani proposa acollir 40 menas de les Canàries

El conseller reclama a més "permís de residència i de treball quan facin 18 anys"

El Homrani proposa acollir 40 menas de les Canàries

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència oferirà 40 places al sistema català de protecció a la infància per a adolescents i joves emigrats sols arribats a les Canàries les darreres setmanes. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat en un comunicat que "vol contribuir en la resposta a l’emergència migratòria de les Illes Canàries i sobretot a garantir els drets de les persones emigrades, especialment dels adolescents sense referents familiars al país".

El Departament ha fet aquest oferiment a l’Estat després d’estudiar "la situació dels centres del sistema de protecció i valorar de quins recursos disposa per assegurar una bona acollida i inclusió dels joves". Tanmateix, el Govern reclama a l’Estat que "garanteixi que a tots els adolescents i joves migrats sols que arribin a Catalunya tinguin una possibilitat real d’inclusió social i autonomia personal un cop arribin a la majoria d’edat, a partir d’un permís de treball i residència".

Chakir El Homrani ha remarcat que “no es tracta només d’oferir una plaça en un centre amb un equip educatiu de referència, sinó que garantim, tal com fem amb tots els infants i adolescents atesos al sistema de protecció, una xarxa de recursos al territori que en facilitin la inclusió, la formació, la inserció laboral i els lligams amb el municipi... eines clau en el procés d’acollida i arrelament”.

El Homrani ha afegit que “aquests joves que vinguin de Canàries han de tenir permís de residència i de treball quan facin 18 anys. De fet, aquesta exigència que fem a l’Estat ha de ser per a tots els joves que han passat pel sistema de protecció perquè no caiguin en la vulnerabilitat amb la majoria d’edat.”

El Departament ha explicat que la distribució de les 40 places es farà "per tot el territori, responent a l’estratègia que ha dut a terme el Departament els darrers anys i que ha permès dissenyar un sistema d’acollida arreu del país que garanteix una distribució equitativa capaç de facilitar la inclusió dels joves atesos".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#19 Die Frage, Girona, 04/12/2020 - 14:49

Que ens expliqui aquest fulano per quina raó ens hem de fer càrrec d'els que tenen pare i mare i a més gairebè segur estant fabricant més germans dels que tenim aquí, per que no oblidem que la pobresa no els afecta gens a l'hora de procrear. Aqui no tenim 6 fills per que no els podem mantenir i educar, pero no t e lógica que ens hem d'ocupar

#18 Facholin, Barcelona, 04/12/2020 - 13:50

¿Este sujeto trabaja para cataluña o contra cataluña ?

#17 Aclaración, Barcelona, 04/12/2020 - 11:52

Este pollo es un autentico importador de problemas...Que se los meta en su casa.

#16 botifler1914, Waterpus, 04/12/2020 - 11:43

Por mi ,acoge en tu casa lo que te quepa y de la gana.

#15 Agustino, Barcelona , 04/12/2020 - 10:31

¿Ha dicho si se los repartirán en sus casas todos los consellers de la Generalitat ?