Societat · 22 d'Octubre de 2012. 18:50h.

El jutge de les ITV es va reunir amb dues advocades de la Generalitat

El Suprem l'investiga per un presumpte delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris

El jutge de les ITV es va reunir amb dues advocades de la Generalitat

Una de les imatges de la trobada entre el jutge y Margarita Gil y Assumpta Palau

El Tribunal Suprem ha acordat investigar un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Joaquín José Ortiz Blasco, per la seva presumpta implicació en el cas del frau de concessions de les ITV que està investigant un jutjat de Barcelona, i en què estan implicats diversos empresaris, l'exsotsdirector de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Masalles, l'exnúmero dos de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, i que ha esquitxat el secretari general de CDC, Oriol Pujol.
 
L'alt tribunal ha fet públic avui un acte en relació amb el magistrat -que és el president de la Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC- per la comissió d'un presumpte delicte relatiu a les negociacions i activitats prohibides als funcionaris i dels abusos en l'exercici de la seva funció. El Codi Penal castiga aquestes conductes amb "penes de multa de sis a dotze mesos, i suspensió d'ocupació o càrrec públic per temps d'un a tres anys".
 
Segons el sumari, el magistrat presumptament va assessorar dos dels empresaris imputats en la trama, Ricard Puignou i Enric Marugán, quan l'empresa de tots dos, Certio ITV, va presentar un recurs per adjudicacions davant la sala presidida per aquest jutge.

En aquest procés, els dos empresaris recorrien una resolució de la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa sobre la concessió de noves estacions d'ITV, previstes en el marc del Pla Territorial aprovat el 2010 per la Generalitat.

El magistrat va ser ponent en aquella resolució, en la qual es va suspendre aquell concurs públic. Segons les investigacions que consten en el sumari, tots dos imputats es van esforçar per contactar amb el jutge en privat perquè els assessorés en aquest i altres assumptes que també portava per tal de, sempre presumptament, arreglar futures concessions d'estacions d'ITV, i desbancar al seu rival, Itevelesa.
 
En el sumari de la causa, realitzat per la Unitat de Vigilància Duanera, s'esmenten com a mínim dues trobades mantingudes pel jutge. La primer té lloc el 22 de febrer de 2012, és un sopar en un restaurant al qual hi van anar els després imputats Enric Marugán i Ricard Puignou. Aquell sopar -en el sumari apareixen imatges de la trobada- donaria peu a un dinar entre el jutge amb la directora general del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Margarida Gil Domènech, i Assumpta Palau, advocada en cap del Servei Jurídic Contenciós-Administratiu de la Generalitat, ambdues després testimonis en la causa.

L'aparició de les lletrades en el sumari prové del fet que Josep Tous busca "persones amb certa capacitat d'influència i de decisió", segons Vigilància Duanera, perquè es denegués l'autorització d'estacions d'ITV a la companyia Itevelesa, que perjudicaria els interessos de Certio ITV. També apareix una transcripció telefònica en què Puignou informa de tot Josep Tous i li diu que el jutge "ja parlarà amb la Margarida" perquè la "Margarida és la interlocutora del jutge i és la que parlarà amb el secretari, que no poden posar a un polític a parlar amb el jutge, que seria horrorós".
 
L'objectiu d'aquests moviments generats presumptament pels imputats era buscar, segons Vigilància Duanera, "una modificació legislativa perquè s'introdueixi en una llei que una ITV és d'interès general públic", el que "provocaria que tots els recursos plantejats perdessin el seu objecte i per tant que totes les parts interessades entressin a una futura negociació ", consta en el sumari.

Concretament, segons el parer de la jutge instructora, Puignou va realitzar moviments que "es concreten en particular en el seu contacte" amb el magistrat Ortiz Blasco per aconseguir la fórmula "més ràpida i bona" per aconseguir els seus objectius-més concessions d'ITV-, "indicant expressament que no vol fer cap proposta sense abans consultar amb la Sala per veure com la interpreten", revelen les converses telefòniques intervingudes.

El jutge, en una altra de les imatges

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#15 Hug d´Angarín, Pedralbes, 23/10/2012 - 11:04

No sabia que prendre un café fos un delicte. La sola imagte, per si sola, no em diu res. De ben segur que el CNI també te enregistrat el so i aquest sortirà en el próxim capítol, uns dies abans de la campanya electoral. Facin apostes, el joc ha començat.

#15.1 Inocente, Barcelona, 23/10/2012 - 11:46

O eres inocente o eres manipulador. Hablamos de un JUEZ responsable de la investigación de delitos, que se toma un café con los abogados de los investigados. CiU es el partido de la corrupción, lo ha sido toda la vida. El padre de MAS con Banca Catalana, el hijo de Pujol con las ITV, Plau de Música

#15.2 Carles, Cardona, 23/10/2012 - 14:50

Hug, no hi ha més cec que el que no hi vol veure. Hi ha opcions per afontar el procés cap a la independència més segures que CIU. Està lligat pels problemes legals i no és cap garantia que al final no s'arronsi i per salvar els "seus" mobles es vengui els nostres un cop més.

#15.3 Terraxa, Terrassa, 23/10/2012 - 21:24

Inocente i la resta.
TOTS els partits i polítics que en un moment o altre han estat al poder o són INEPTES o són CORRUPTES (o les dues coses alhora).

Així ho demostren els fets.

INEPTITUD I/O CORRUPCIÓ

#14 Xipolleig, Barcelona, 23/10/2012 - 10:13

Tothom ha sentit des de fa anys que el regionalisme de CIU era tan semblant a la partitocràcia espanyola que tenia també casos de corrupció. Algú dubta que si CIU hagués estat independentista no s'hagués investigat i processat als responsables ?.La independència passa per la regeneració ètica.

#13 Carles, Cardona, 23/10/2012 - 09:59

Xipolleig estic d'acord, cal fer net i arribar fins al final. Qui ens porti a la independència no pot tenir assumptes tèrbols (Palau, ITV, Turisme, ...) que puguin fer que s'arronsi, per sort hi ha altres opcions polítiques independentistes que no s'acolloniran perquè no tenen aquests problemes.

#12 Joan, Barcelona, 23/10/2012 - 08:58

CiU sempre ha estat un niu de corruptes, desde l'inici. Mai van intentar tallar d'arrel aquests desgavells. Són inútils, vagos i corruptes, o sigui just el contrari de la tradició catalana. Quin canvi ha patit Catalunya, oi? La gent, pero, sempre els vota, deu ser que tots sóm una mica com CiU.

#11 Mateu, Eubi, 23/10/2012 - 08:31

CiU mai ha jugat net amb nosaltres i sobre tenen la confiança de la majoria
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/posen-cartera-posen-senyera

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/ciu-sa-catalana-corrupcio