Publicitat
Societat · 29 de Novembre de 2012. 15:13h.

El jutge demana a la UDEF que "validi" l'esborrany policial

El sindicat celebra que el magistrat "vulgui tirar endavant i investigar"

El jutge demana a la UDEF que "validi" l'esborrany policial

Portada d'El Mundo

El jutge instructor del 'cas Millet', Josep Maria Pijuan, ha enviat avui un requeriment al comissari cap de la Brigada de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) perquè "validi" l'esborrany que fa uns dies li va lliurar el sindicat policial SUP, en què consten les presumptes comptes a Suïssa de la família Pujol i del pare d'Artur Mas.

D'aquesta manera, Pijuan intenta legalitzar jurídicament aquest esborrany -que els sindicalistes van lliurar en el seu jutjat el divendres, creient que "podria ser" el mateix esborrany que ha publicat El Mundo- per poder demanar explicacions sobre la seva existència, en cas que l'autoritat policial la verifiqui. Aquesta nova petició és perquè el text que va lliurar el sindicat policial tenia la forma del seu autor tapada.

Es dóna la circumstància que, la setmana passada, Pijuan es va reunir amb el comissari en cap de la UDEF per preguntar, precisament, pel polèmic esborrany que va publicar el diari El Mundo.

Segons ha informat posteriorment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre aquella trobada, el comissari en cap ha manifestat que des que va assumir el càrrec el juliol de 2012, des de la seva unitat "no s'ha elaborat cap informe, esborrany ni investigació del 'cas Palau', ni li'n consta l'existència". Les mateixes fonts del TSJC ha precisat avui que "una vegada -el jutge- rebi la resposta de la UDEF, decidirà què fer amb aquest document".

El portaveu del SUP a Catalunya, Toni Granados, ha comentat a e-notícies que ha rebut aquesta notícia "amb satisfacció" per evitar que el cas "quedi en un calaix". "Suposem que amb aquest requeriment el jutge haurà vist indicis de veracitat en l'esborrany que li traslladem i vol tirar-lo endavant i investigar", ha dit.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat