Societat · 16 de Juliol de 2012. 15:03h.

El jutge no se'n refia dels Mossos

El magistrat Joaquín Aguirre envia el CNP a registrar la principal comissaria de la Policia de la Generalitat

El jutge no se'n refia dels Mossos

Imatge de la comissaria

El jutge Joaquín Aguirre, que investiga una presumpta gran trama de corrupció policial, ha ordenat a la Policia Nacional que aquest matí es "personés" al complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell, en una irrupció mai vista fins ara. El motiu ha estat obtenir així les gravacions de les converses telefòniques d'aquest cas -batejat 'Macedònia' per afectar diferents cossos policials i tenir diferents fronts- atès que la còpia que va rebre recentment dels Mossos d'Esquadra té "fortes ratllades".

Els pèrits informàtics de la Policia Nacional han arribat aquest matí al complex Egara obeint al jutge, que en una providència explica que el DVD de les gravacions que fa escassos dies li va fer arribar la Divisió de Mitjans Tècnics dels Mossos d'Esquadra té "errors ", procedents" de fortes ratllades perfectament advertibles a primera vista", de manera que perquè la policia pugui fer una comparació amb la gravació original "és necessari comptar amb una prova indubtable i sense errors" per acarar.

Per aquest motiu, sol·licita a la policia que torni al seu jutjat amb "una còpia interanual" i en disc dur, no en DVD per evitar nous problemes. I tot això, davant la comitiva judicial i els policies. El sindicat Mans Netes, personat com a acusació particular, va remetre un escrit al jutge alertant que els enregistraments de converses entre alguns policies i traficants de drogues del cas -vinculats al seu torn a un confident policial- estaven "manipulades" i ocultaven alguns noms.

Aquest ha estat l'últim pas que ha donat el jutge Aguirre, titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, en la investigació d'aquesta suposada gran trama de nombrosos tentacles que es va destapar a finals de 2010.

Tot pivota al voltant del confident policial de diversos cossos policials, Manuel Gutiérrez Carbajo, el seguiment del qual va portar a destapar diversos casos: una presumpta trama de suborn des dels prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels a policies nacionals en actiu i altres ja retirats, o la vinculació d'alguns guàrdies civils implicats en el presumpte robatori de cocaïna de contenidors del port de Barcelona.

En el cas dels Mossos, el jutge ha imputat al sotsinspector i cap de la unitat anticorrupció dels Mossos d'Esquadra, Antoni Salleras, encarregat d'investigar al confident i les seves relacions amb policies, perquè creu que li va ocultar informació, cosa que Salleras ha negat reiteradament, afirmant que les seves indagacions es van desenvolupar de forma correcta.

Aguirre ha tornat a mostrar aquest matí entrant a Egara que vol anar fins al final d'aquest cas. Una de les seves últimes actuacions va ser acudir personalment al costat de la comitiva judicial a la joieria Rabat per saber si Gutiérrez Carbajo va comprar valuosos rellotges i joies amb la finalitat d'acontentar a diferents policies.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#21 joan, manresa, 18/07/2012 - 12:13

tinu.)a la nostra Ciutat,hem vist els mossos del carrer,parlar amb Catalá,també els hem sentit parlar en Catalá,en situacions d'atendre accidentats...,cert tambe que nem sentit algún en castellá.Pro als Mossos varen entar genteta de tot arreu,dels diferents cossos estatals,i varen baxar el nivell

#20 joan, manresa, 18/07/2012 - 12:10

El Casal,12,05.--No parlarem del tema dels jutjes,no fós cas.....,pro potser més endevant...,si que parlarem sobre molts comentaris aquí escrits...,o son de cadallets sense experiencia o de torrecollons per sistema...,o tambe de frustats o de genteta d'anyorança de temps passats.Aquí a la (cont.

#19 Comentari, Comentarolandia, 17/07/2012 - 21:11

El jutge ha fet molt be, I si ho ha fet sap per que ho ha fet.... son una colla de mafiossos i mes les unitats especials de investigaciò, investiguen el que els interesa no pas la "realitat".. Ja els hi esta be.. Ojala trovin molta merda i sencarreguin uns cuants...

#18 Sant anastasi, bcn, 17/07/2012 - 17:42

Jo, tampoc.

#17 Ramon, Barcelona, 17/07/2012 - 11:47

Algú coneix un sol català que s'en refiï dels Mossos?... la bona fama que tenen no els ha caigut del cel, ells se la treballen cada dia.

#17.1 Xavi, Manresa, 18/07/2012 - 07:50

Jo m'en refio mes de l'antiga Guardia Civil que dels mosos.
Mossos =Prepotencia, Inutils, Ignorants, Aprofitats
Prefereixo parlar en castella i que m'atengui un guardia civil, que haver d'entendremeles amb un mosso, si no esta de sevei segur que acabem a hosties