Publicitat
Societat · 8 de Maig de 2014. 15:39h.

El jutge veu "desproporcionada" l'actuació dels Mossos amb Ester Quintana

Determina que va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma

El jutge veu "desproporcionada" l'actuació dels Mossos amb Ester Quintana

Ester Quintana

El jutge que investiga les ferides causades a Ester Quintana li ha donat la raó i ha determinat la manifestant va perdre l'ull pel tret d'una bala de goma dels Mossos d'Esquadra, en una actuació policial que creu "imprudent i desproporcionada". Malgrat això, Francisco González Maíllo, desestima la petició de l'acusació particular exercida per Quintana per a que es tramiti el cas per lesions doloses en entendre que la intervenció policial va ser imprudent, no intencionada.

En la mateixa resolució, el magistrat recorda que tant els Mossos com el Departament d'Interior, que estava a càrrec del conseller Felip Puig, van negar "des del primer moment" que es disparessin pilotes de goma a la jornada de vaga general del 14 -N en què Quintana va perdre l'ull i insisteix que, en cas instruït fins ara, es desprèn que la versió certa és la de la manifestant.

Precisament fa tot just una setmana que va entrar en vigor la prohibició de l'ús de pilotes de goma a Catalunya. La decisió la va aprovar el Parlament al desembre arran del cas d'Ester Quintana.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 MiquelVallsbcn, Barcelona, 08/05/2014 - 22:12

Dimitió alguien por la muerte del empresario gay del Raval, Juan Andres Benitez? esta es la policia que nos espera con el regimen estelado que dirigen Mas, Junqueras, la doctora Rahola (Miss Mossa 2014), la Forcadell, la monja y la madre que los p....

#2 Consultor, Molins, 08/05/2014 - 21:18

El jefe de los mozos y el conseller Puig que han dicho? Porque la sarta de mentiras que dijeron aun las recordamos para verguenza de todos, deberian dimitir por mentirosos falsos e incompetentes.

#1 Núria, Reus, 08/05/2014 - 19:17

És que tot en els mossos és desproporCiUnat, des que siguin 20.000, fins que calgui 20.000 mossos (entre 35.000 i 89.000 euros anuals cada un) per a no treballar.