Publicitat
Societat · 3 de Juny de 2020. 15:11h.

El jutge veu "falta de consideració" de la Policia l'1-O

Rebutja arxivar les investigacions sobre les càrregues policials

El jutge veu "falta de consideració" de la Policia l'1-O

El jutge que investiga les càrregues policials en els centres de votació durant el referèndum de l'1-O ha descartat arxivar la causa en considerar que l'actuació de la Policia Nacional "no es va ajustar als estàndards internacionals" i hi va haver ciutadans que van ser "tractats amb absoluta falta de consideració".

El Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona rebutja la petició de Fiscalia per al sobreseïment del cas en entendre que aquesta petició és "prematura" i que cal practicar més diligències per aclarir els fets.

D'antuvi, assegura que "no hi ha indicis que hi hagués una ordre concreta d'actuar amb especial violència", malgrat la qual cosa "en diverses ocasions" l'actuació policial "no es va ajustar de cap manera al que preveu la legislació vigent ni als protocols existents dins el Cos Nacional de Policia ni als estàndards internacionals en la matèria".

Sosté el magistrat, en base a les imatges que consten en la causa, que hi va haver "múltiples casos" de votants que van ser "tractats amb absoluta falta de consideració no només a la seva integritat física, sinó a la seva pròpia dignitat", el que podria constituir un comportament "degradant o humiliant" per part dels agents.

En el seu acte, el jutge instructor també es fa ressò de "múltiples imatges de persones arrossegades pel terra de qualsevol manera, de cabells o des de la mandíbula, llançats escales avall" i fins i tot "trepitjats per agents, ignorats un cop presenten ferides de consideració", a més de gairebé 300 parts de lesions.

Per tot això, recorda que encara hi ha diligències acordades pendents de practicar i altres noves que han estat sol·licitades i entén que seria "prematura" la decisió d'arxivar la causa, que la Fiscalia va sol·licitar per al gruix dels casos oberts per les càrregues, a excepció de mitja dotzena d'actuacions "individualitzades" d'agents, la majoria per delictes lleus.

 

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 A., Barcelona, 04/06/2020 - 01:36

Guaita amb la justícia polititzada i pitjor que la de Turquía o Korea del Nord. Això sí patriotes indepes, acceptem que la polícia va donar alguns cops de porra de més però que els drets dels castellanoparlants són totalment matxacats? Acceptem algunes resolucions judicials i altres no? O és q volem 1 pais on poder mangonejar la justícia?

#11 Cajonacona, Barcelona, 04/06/2020 - 01:25

Poco les dieron para lo que hicieton. A parte del 1-O, romper en dos Catalunya, perseguir a los que no comulgsn con sus idead, despreciar a los no indepens, destrozar Barcelona y herir policias. este juez es indepen o ciego.Señoria se merecian esto y mucho mas. Nunca pense que echaria de menos a los grises!!

#11.1 Juanico, Bcn, 05/06/2020 - 08:26

Me temo que el único ciego es usted y unos pocos.

Poco les dieron, dice.

Vaya educación, la suya...una pena.

Así vamos, generando odio hacia los que no piensan como usted, demócrata !

#10 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 03/06/2020 - 18:31

hubo "múltiples casos" de VOTANTES que fueron "tratados con absoluta falta de consideración ???????????

para eso debería haber habido algún tipo de votación legal y democrática y lo único que hubo fue una mofa de lo que es una democracia por parte de grupos de ideología totalitaria

#10.1 Protágoras, bcn.España, 03/06/2020 - 21:03

Cuando se conduce se han de respetar las reglas de trafico. Si se las infringe se termina multado y si desobedece en la cárcel. Igual que la conducción la democracia tiene sus reglas y hay que cumplirlas si no se quiere ser multado o encarcelado por desobediencia. Tenemos derecho a votar y a conducir pero respetando las reglas.

#9 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 03/06/2020 - 18:28

"hi va haver ciutadans que van ser tractats amb absoluta falta de consideració"

Este juez es un cagapoquito... si el merder que montaron era ilegal, si tiraban vallas metálicas contra la policía entre insultos ¿que quiere? ¿que la poli tenga consideración...?

-Disculpe señor presunto delincuente, le importaría dejar de escupirme...

#8 Garro Fera, València, 03/06/2020 - 18:10

Y en los descansos de los cuerpos, pasarles vídeos de cómo actúan las policías francesa y yanqui, por poner dos de actualidad. ¡Felices tiempos en que huíamos de ´los grises´ y sus porras sabiendo que entonces SÍ teníamos razón! Ahora se ponen a ´dialogar´ con verdaderos delincuentes chulescos o lobotomizados. ¡Anda ya!

#8.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 03/06/2020 - 18:28

no hace falta ir tan lejos, es suficiente con ponerles vídeos de los desalojos de la Plaza Cataluña por parte de los Mossos el 15M, toda una muestra de la "cortesía y buenos modos" o cómo se las gasta una de las policías históricamente más brutales de nuestro país