Publicitat
Societat · 14 d'Abril de 2021. 14:55h.

El jutge veu "manca d'assumpció delictiva" dels presos

Rebutja els recursos de Sànchez, Turull i Rull contra l’anul·lació del tercer grau

El jutge veu "manca d'assumpció delictiva" dels presos

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Barcelona ha decidit mantenir la revocació del tercer grau de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull. L'òrgan ha desestimat tres recursos presentats pels dirigents independentistes, condemnats pel Tribunal Suprem per l'1-O, contra la resolució del jutjat del passat 9 de març de mantenir-los privats d'aquest règim de semillibertat.

El jutge manté el criteri de la seva primera decisió i és que "no pot acordar-se la progressió a un règim obert quan encara s'aprecien dèficits nuclears en l'intern com és la manca d'assumpció delictiva". El magistrat insisteix que la revocació del tercer grau "no es tracta, com manifesta l'impugnant en el seu escrit, d'assumir una "nova condemna", sinó que és complir la pena imposada".

"No es tracta de castigar la ideologia de cap dels condemnats, sinó castigar per la comissió d'un fet descrit en el Codi penal com a delicte". També subratllen que els interns no reconeixen "l'activitat delictiva sinó que la minimitza, justifica i/o contextualitza, aspectes que han de seguir sent tractats des del Centre penitenciari a través del règim ordinari".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 bejota, bcn, 18/04/2021 - 12:37

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#8 BEJOTA, bcn, 15/04/2021 - 12:33

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.
Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#7 Venanci, Vilanova G, 15/04/2021 - 09:43

Veure fotos com la que ilustra aquesta noticia es una satisfacció enorme, perque veure aquesta banda de farsants que en el seu moment utilitzaven cotxe oficial, xofer, secretaries i tota la pompa dels despatxos enfustats de caoba, i ara poder observarlos com simples deliquents,descamisats, entre reixes i tenint-se de fer el llit, es fantastic

#6 Marcial, Santa Coloma, 14/04/2021 - 20:56

Su supremacismo de sainete les imposibilita reconocer sus pecados. No creen en la justicia de un país atrasado y predemocrático. Eso dicen. Qué se puede hacer con ellos, son irrecuperables.

#5 I'm really pissed of, Barcelona, 14/04/2021 - 19:15

ver que ni los juristas sabían a ciencia cierta en que consistía el delito de rebelión o sedición o lo que fuese... no fue mas patético por que no se podía.