Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2013. 14:13h.

El Marroc subvenciona classes d'àrab en escoles catalanes

Extraescolars gratuïtes a càrrec de professors del govern marroquí

El Marroc subvenciona classes d'àrab en escoles catalanes

Imatge de la carta

Escoles públiques que depenen del Departament d'Ensenyament estan oferint classes extraescolars gratuïtes de llengua i cultura àrab. Alguns d'aquestes centres públics han enviat circulars durant les darreres setmanes als pares del alumnes per fer-los saber que tenen fins el proper 25 d'octubre per apuntar-s'hi.

Aquestes classes no suposen cap cost per als alumnes ni per al Departament, donat que són fruit de la signatura d'un conveni cultural entre els governs espanyol i marroquí. És per això que, segons s'explica a les circulars, l'extraescolar d'àrab serà impartida "per professorat a càrrec del govern del Marroc".

Fonts oficials d'Ensenyament han assegurat a e-notícies que malgrat que aquestes classes es fan en centres públics el Departament no hi té "res a veure". "Les extraescolars les gestiones les AMPES, nosaltres només cedim el centre i facilitem la signatura dels convenis", han comentat.

A més, han explicat que des de fa "molts anys" es porten a terme aquest tipus de classes de llengües estrangeres. "No només d'àrab; es fan 10 o 12 llengües diferents", han afegit abans de citar, per exemple, el romanès, xinès o italià, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#23 Pere, Comarca Garraf, 22/10/2013 - 20:03

Dons si el Marroc subvenciona classes d`àrab en escoles catalanes i son extraescolars gratuïtes a càrrec de professors del govern marroquí, penso que no cal, perquè no cal la multiculturalitat en una terra amb tarannà propi. Que deixin aquesta terra tranquil?la. Prou !

#22 Mesalina, Gava, 22/10/2013 - 18:26

Dons em sembla molt be. Fora de l'horari escolar i cap cost pel pressupost public. Si els catalans volem ser reconeguts, nosaltres també hem de reconèixer.

#21 Oriol2, BCN, 22/10/2013 - 11:04

Em sembla un excel·lent exemple. De la mateixa manera, el Govern català hauria de fer esforços perquè els fills de catalans a l'estranger puguin estudiar la nostra llengua i la nostra cultura.

#21.1 Pere, Comarca Garraf, 22/10/2013 - 17:32

Per a: #21

Oriol2, BCN. 22/10/2013 - 11:04 No tanta multi-culturalitat i mes respecte a la nostra terra. Dons jo em vaig espavilar sol sobre l`historia de Catalunya i el Català i amb els meus calers. Als fills dels catalans a l'estranger, jo no tinc perquè pagar-los res amb els meus impostos.

#20 luis, barcelona, 22/10/2013 - 08:00

Os aseguro que hay mas profesores de arabe en CATALUÑA que de catalan en toda INGLATERRA o EUROPA

#19 Pere, Comarca Garraf, 22/10/2013 - 00:35

Potser que no calgui pas promoure altres llengües per acostar-se horitzó multilingüe. Amb això ja varen pensar alguns no fa gaires anys. Recordeu sobre la Torre de Babel i la semblança amb l? edifici del Parlament Europeu. Avisats estem.