Publicitat
Societat · 19 de Juliol de 2021. 09:13h.

El ministeri desmenteix les acusacions de Laura Borràs

"Es va ocupar al màxim l'espai aeri, raó per la qual no es va considerar ni oportú ni necessari sol·licitar ajuda a la veïna França"

El ministeri desmenteix les acusacions de Laura Borràs

L'Estat espanyol s'ha defensat davant la polèmica per no haver demanat a França la intervenció d'hidroavions francesos a l'incendi al Cap de Creus. "Es va ocupar al màxim l'espai aeri, raó per la qual no es va considerar ni oportú ni necessari sol·licitar ajuda a la veïna França", ha explicat el govern espanyol a través d'un comunicat.

El govern espanyol ha explicat que divendres van actuar set mitjans aeris enviats per l'estat. "Dos avions amfibis de gran capacitat, desplaçats des de Torrejón (Madrid) i Pollensa (Balears); dos avions amfibis de capacitat mitjana ubicats a Reus (Tarragona); altres dos avions de càrrega en terra d'Empuriabrava (Girona) i un helicòpter Kamov de Plasencia de la Muntanya (Osca)", ha justificat el govern.

Dissabte es van unir quatre mitjans aeris. "Un avió amfibi de gran capacitat desplaçat des de Matacán (Salamanca), un helicòpter Kamov de les Mines (Guadalajara) i dos avions amfibis de capacitat mitjana des de Requena (València)".

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va criticar l'Estat per no haver demanat a França la intervenció. "Nosaltres ho demanem. L'estat espanyol ho descarta. Els mitjans francesos són a pocs km de la frontera, però el permís i el criteri, a 600? Km", va dir Borràs.També va mostrar-se crític l'ex cap de Bombers, Eric Cano. "Cal parlar clar. L'Estat Espanyol no ens va denegar ajuda en el foc a Llançà. Però si aquesta ajuda és ràpida i contundent com la que ens haurien donat els canadairs dels SDIS 66. Ara l'escenari seria molt diferent. Us ho asseguro", va dir Cano a través del seu compte de Twitter.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#26 Neferu, Barcelona, 20/07/2021 - 12:22

Esta pijaprogre además de ignorante es una indocumentada. La base aérea francesa no está más cerca del Cap de Creus que la base de Zaragoza, como dice ella. ¡Qué manera de hacer el ridículoXD!!

#25 catalanoide, bcn, 19/07/2021 - 20:35

Lo de la Borras es de "magia Borras". Sólo le ha faltado pedir aviones a la OTAN jua jua

#23 Masias , Mis posaderas , 19/07/2021 - 15:18

Ahora que lo pienso podría haberse utilizado el pandero de la Sra Borras como helipuerto móvil

Casi cabe toda la flota aérea

#22 Nyerro, L'Escala, 19/07/2021 - 13:50

Si en lloc de dedicar els diners a montar xiringuitos pels llacistes els dediquesin a donar mitjans als bombers....

#21 no soy nadie, barcelona, 19/07/2021 - 13:34

Al final tendremos que reconocerlo TODOS. Los catalanes, ESTOS catalanes, son mala gente, como hay poca...