Publicitat
Societat · 31 de Juliol de 2022. 18:43h.

El Ministeri d'Igualtat intenta apagar el foc pel cartell

Després d'haver utilitzat imatges sense permís per la campanya "L'estiu també és nostre"

El Ministeri d'Igualtat intenta apagar el foc pel cartell

L'Institut de les Dones, adscrit al Ministeri d'Igualtat, ha justificat la polèmica creada pel cartell de la campanya 'L'estiu també és nostre' afirmant que "en cap moment vam tenir coneixement que eren models reals".

Per a aquesta campanya s'han fet ús d'imatges de persones reals a les quals no se'ls ha demanat el seu consentiment previ. Un exemple és Sian Lord, que apareix a la part esquerra del cartell, totalment estirada com a la fotografia original, malgrat que ella té una pròtesi a una de les seves cames i ha estat eliminada pel cartell.

La protagonista de la imatge original ha exposat el seu descontentament a les seves xarxes arran del cartell. A través d'un vídeo ha assegurat que "estic molt enfadada" i explica que "han editat el meu cos, la meva cama protèsica, no sé ni que dir".

La model Nyome Nicholas-Williams, també coneguda com a Curvy Nyome, s'ha identificat com una de les retratades i ha denunciat l'ús de la seva imatge sense el seu consentiment i sense que li hagin pagat. La fotografia l'havia publicat ella mateixa el seu compte d'Instagram.

La fotògrafa Ami Barwell també ha acusat el Ministeri d'Igualtat d'utilitzar sense permís una foto de la seva sèrie Mastectomia, on va fotografiar dones que havien patit l'extirpació dels seus pits. "És una foto amb copyright i no vaig donar autorització per al seu ús", assegura en una publicació a Twitter.

ArteMapache, la firma responsable del disseny d'aquesta composició fotogràfica, ha demanat "disculpes a les models per haver-me inspirat en les seves fotografies per a la campanya". Des de l'Institut de les Dones asseguren que "estem resolent amb l'autora i contactarem amb les models per resoldre aquesta qüestió".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#21 pepe, andorra, 02/08/2022 - 11:59

menuda campaña de desvió de atención, aquí lo gordo es q le han pagado al autor del cartel 80.000 euros, q el q tiene la empresa q ha cobrado trabaja en el diario el PAIS y q curiosamente, este diario defendió la semana anterior, el viaje a costa nuestra q se pegaron las charos del ministerio de desigualdad a NY con la excusa del trabajo.

#20 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 02/08/2022 - 09:35

¿Pero por qué las feas o gordas sufren violencia cuando exhiben su carnes imperfectas en la playa? La orquesta mondragón en los 80 cantaban aquello de que ellos las prefieren muy, muy gordas Gordas, gordas, super gordas Gordas, gordas y apretás (ah-ah) (ah-ah) ¡Ponga una gorda en su vida, Irena! Y encontrará la felicidad.

#19 Carlos Gomez, tengo un amigo en Balay, 01/08/2022 - 16:00

Y a las cojas que las jodan. Ya se inventaran una nueva campaña pa desagraviarlas que 500 millones dan pa un sinfin de ocurrencias galapagareñas.

Los que pensabais que despues de la temible cartera de Ripoll era imposibe empeorar pues ya veis.

El consuelo, porque siempre es mejor consolarse, es lo homogeneamente distribuda que esta la necedad.

#17 Llu-Lluís, Deixa-ho, 01/08/2022 - 13:24

El cartel me recuerda a la película "La parada de los monstruos" de Tod Browning. El colmo del mal gusto pagado con dinero público.

#17.1 Uriol , el del faristol, Orioland, 01/08/2022 - 14:09

Yo cuando lo vi casi vomito.

#16 Sergi, Bcn, 01/08/2022 - 11:47

Lo de pintar la pierna es algo bochornoso...alguien piensa dimitir por esta cagada?