Societat · 14 de Novembre de 2022. 07:26h.

El miracle de l'aigua

Una empresa israeliana obté aigua de l'aire

El miracle de l'aigua

Recordeu el miracle dels pans i els peixos? Doncs una empresa israeliana ha aconseguit una cosa semblant: extreure aigua de l'aire. O, per dir-ho d'altra manera, converteix en líquid element la humitat que hi ha a l'atmosfera.

Watergen, una start que va començar el 2009, ha creat una màquina que filtra l'aire, condensa l'aigua, la purifica i la mineralitza perquè tingui el mateix sabor que qualsevol aigua d'ampolla.

La Genny -com l'anomenen- pot produir fins a 30 litres d'aigua al dia suficient per a oficines. En realitat, n'hi ha dues més de majors dimensions: la més gran pot generar fins a 6.000 litres al dia i la mitjana, uns 900.

 

 

A més, a un preu assequible, el litre d'aigua surt a 30 cènims d'euro, més o menys el mateix preu que val una ampolla en un supermercat. A diferència de les dessalinitzadores la factura energètica de les quals sol ser més cara.

Ho han provat a ciutats molt contaminades, com Ciutat de Mèxic, o a zones desèrtiques com el desert d'Atacama, a Xile, amb menys d'un 20% d'humitat a l'aire i funciona igualment.

L'empresa, situada a Tel Aviv, va dissenyar el primer prototip el 2012 el 2017 la va instal·lar per primera vegada a Nova Delhi, a l'Índia. Des de llavors està obrint mercats a Amèrica Llatina, Estats Units, Àfrica i Àsia.

Micky Shoam, directiu de la companyia, explica que ho fan independentment de si Israel té relacions diplomàtiques o no. "Nosaltres no fem negoci amb l'aigua, venem el nostre sistema a qui ho necessiti", afirma.

 

fe855306-a884-45c0-a198-8fefa0ac1935.jpg

 

Shoam, casat amb una argentina, explica que l'aigua obtinguda per aquest procediment "és per beure, ni per regar, ni per agricultura, ni per rentar la roba" i que tenen els mateixos estàndards de qualitat que l'aigua d'aqüífer.

I recorda que prop de 2.000 milions de persones tenen problemes de subministrament i que “el 80% de les malalties estan relacionades amb aigua de mala qualitat”.

"La idea -afegeix- és deixar d'abusar dels pous, de deixar fer servir els botellins de plàstic i de reduir les emissions de carbó per portar l'aigua d'un lloc a l'altre en camions"./ Un reportatge de Xavier Rius.

 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Protágoras, bcn. España, 14/11/2022 - 19:50

Rius revisa este artículo; es un despropósito. El metro cúbicos de agua desalada (1000 litros) sale a menos de un euro, Y en Sevilla desde 2004 hay una empresa española Aquaer Generators, que se dedica a fabricar este tipo de maquinaria.

#3 Marc de Vich, Vich, 14/11/2022 - 11:29

No sé de dónde ha sacado esta información, pero todas las máquinas que enfrían por medios de compresión y expansión gas, en su expansión, producen frio, y si el aire tiene un nivel de humedad elevado, condensan, no es un invento nuevo, pero se han de dar las circunstancias de humedad. Hay una empresa de Madrid que comercializa la máquina hace a

#1 no soy nadie, esplugues de llobregat, 14/11/2022 - 08:34

Creo que hay una empresa aquí en el "Estado español" que ya ofrece la misma máquina desde hace unos años y cuyo principal mercado es el Golfo Pérsico