Publicitat
Societat · 6 d'Abril de 2020. 10:38h.

El misteri d’Igualada

Els metges tampoc expliquen per què el brot de coronavirus “va començar de forma més precoç" a la Conca d’Odena

El misteri d’Igualada

Els Caps de Servei de l’Hospital d’Igualada, en una carta, recorden que “hem estat la comarca on la transmissió comunitària va començar de forma més precoç i quan encara no es coneixia aquesta”.

“Vam ser els primers en patir la realitat d’aquesta epidèmia, molts dies abans que esclatés a la resta del territori. Això va fer que una part important de ciutadans i, els nostres professionals com a ciutadans de la Conca, s’infectessin i desenvolupessin la Covid19”, lamenten.

“Pensem que aquesta situació va servir per posar en alarma a tot el territori català i a tots els dispositius necessaris per a donar resposta a una epidèmia com la que tenim”, afegeixen.

Tot i això, en aquesta carta no revelen l’origen del brot. La hipòtesi més pausible a hores d’ara és el viatge que van fer a una fira tèxtil de Milà un grup d’empresaris de la comarca, quan les autoritats sanitàries ja havien reclamat precaució a l’hora de viatjar a Itàlia. Aquests empresaris, a la seva tornada, van participar en un dinar multitudinari on també n’hi havien metges del centre sanitari.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Neferu, Barcelona, 06/04/2020 - 11:51

Pues está bien claro. Algunos o algunas debieron estar en Italia o China y luego en los 12 autocares hacia Perpinyá y hacia el 8M, y allí el virus se encontró a sus anchas.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/04/2020 - 11:35

https://www.vozpopuli.com/politica/entorno-Merkel-Sanchez-desviar-atencion_0_1343266001.html

https://twitter.com/hashtag/6AbrilCacerolada21h?src=hashtag_click

#1 Didac B., Barcelona, 06/04/2020 - 10:56

Curiosament en aquest cas coincideixen les circumstancies reals per denunciar la miserable gestió de les dues conselleres, ambdues d'Igualada, la tal Chacón (d'empresa -que sabrà aquesta!) i la tal Vergés (de salut -amb febre groga) una promocionant els viatges firals i l'altre callant el risc de viatjar a italia per temes de salut. Que pleguin