Publicitat
Societat · 28 de Febrer de 2013. 21:59h.

'El Mundo' acusa Interior de la filtració

De les informacions sobre els comptes a Suïssa de Mas i Pujol

'El Mundo' acusa Interior de la filtració

Jorge Fernández, en una foto d'arxiu

Els periodistes d'El Mundo que van publicar un suposat informe de la UDEF, segons el qual l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i altres càrrecs de Convergència tenien comptes a Suïssa, han indicat davant el jutge que aquesta informació els va ser facilitada des del ministeri d'Interior.

En plena campanya electoral de les eleccions al Parlament, el diari dirigit per Pedro J. Ramírez va publicar que dirigents de CDC havien cobrat comissions il·legals i tenien comptes en paradisos fiscals. Aquestes informacions es basaven en un presumpte esborrany de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal, que no ha estat reconegut ni validat per instàncies policials.

Ara, davant el jutge, Catalunya Informació, citant fonts judicials, ha assenyalat que els dos periodistes del diari han dit que aquesta informació els va arribar a través del ministeri dirigit per Jorge Fernández Díaz.

Un comandament de la policia, responsable de la investigació de l'anomenat cas Palau, ha reiterat en seu judicial que a la UDEF no es té coneixement del presumpte informe que feia de perxa de la informació periodística, segons aquesta font.

Tant els periodistes com el policia han declarat a Barcelona per la querella per injúries que va interposar Pujol arran de la informació d'El Mundo. El president Artur Mas i el conseller d'Ocupació, Felip Puig, també van interposar demandes pel mateix cas.

El ministre Fernández Díaz, d'altra banda, va assenyalar a principi de setmana, després d'una reunió amb el conseller d'Interior, Ramon Maria Espadaler, que compareixeria aquest mes de març al Congrés per donar explicacions sobre el cas.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 ton, sallent, 01/03/2013 - 13:23

si es pot demostrar que tot ha sigut un montatge dels de sempre per influir en les eleccions( i a fe que hi va influir), tornaría a repetir-les.

#10 nedland69, Roses, 01/03/2013 - 11:51

Aquest argument em sona molt,es curiós com tot es repeteix......

#9 Lo padrí, Lleida, 01/03/2013 - 11:44

Copro, Berzotas, pepet el andorrano ? ... que hi ha algu ?

#8 viriat, barna , 01/03/2013 - 11:05

Estos del mundo son muy espabilados, mienten y luego adjudican la mentira , porque no nos dice de donde salieron los datos de Barcenas ¿ del entorno del juzgado ? ahi no se atreven.

#7 Sergi, Badalona, 01/03/2013 - 10:29

I ara què hem de fer. Aquest "informe" va fer estralls en el moment en que va sortir però la gent ja ha votat. El mal, des del punt de vista electoral ja està fet. dit d'una altra manera: han aconseguit els seus objectius (o gran part).