Publicitat
Societat · 1 d'Octubre de 2021. 15:05h.

El museu dels horrors

El Museu d'Història de Catalunya ja té el boli del Mas, la pancarta de Torra i la medalla de Borràs

El museu dels horrors

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha fet donació al Museu d’Història de Catalunya de la Medalla d’Honor en la categoria d’or que la cambra catalana ha atorgat enguany a les "víctimes de la repressió i els col·lectius jurídics que les defensen davant la causa general contra l’independentisme".

Borràs, d'aquesta manera, ha seguit els passos de Quim Torra i Artur Mas, que van lliurar la pancarta a favor dels presos de l'1-O per la qual va ser inhabilitat la ploma amb la qual va signar la convocatòria de la consulta d'el 9 de novembre de 2014.

La presidenta de la cambra catalana ha dit que és “la millor manera de representar la dimensió coral que té el reconeixement als centenars, els milers, de persones represaliades arran de la celebració del referèndum". "Segur que té tot el sentit que avui que som 1 d’octubre la portem fins aquí", ha afegit.

La presidenta també ha agraït a la directora del museu que n'"obri les portes" per acollir la medalla i hi entri així “un dels fets que, sens dubte, més marcaran la història present i el futur del país". A l'acte hi han assistit la vicepresidenta primera, Alba Vergés; la secretària segona, Aurora Madaula; altres diputats; la directora del museu, Margarida Sala, i representants dels col·lectius que van rebre la medalla.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#24 Capit@n España, Purgandus populus!!, 02/10/2021 - 10:48

Museu de Histeria de Catalunya....jejejejeje

#23 Daniel, Tokio, Texas, 02/10/2021 - 01:35

Por favor, que añadan a la exposición un delantal de Rahola, unos calcetines del Puchi y unas bragas de Donaire a la colección. Y unos cuantos pelos de la barba de la tieta enajenada que indultaron.

#22 C, Vilassar de Mar, 02/10/2021 - 00:30

Falta un bíceps del Valtonyc, un container quemado, el libro de estilo de TV3, la nómina de la Topor, una placa de la Avda. Meridiana, un tractor, un español intentando encender un fuego, un tertuliano indignado en RAC1 y suave en la SER, los mails de la Borrás de cómo desglosar facturas, el DNI catalán de Colón (y el de Pablo de Tarso),...

#21 C, Vilassar de Mar, 02/10/2021 - 00:13

Faltan las gafas de la Reguant, la paella de la Rahola, la neurona del Mas, la guitarra del Trapero, los bollicaos de la vaga de fam, las bambas del Turull, los mocos de la Rovira, la grabación de las amenazas del Llach, el ladrillo de libro del Torra, el título de EGB del @KRLS, el bigote de Hitler de la Paluzie. Pero está ya al nivel del Moma.

#20 Manuel, Santa Coloma de Gramenet, 01/10/2021 - 20:51

I la factura dels contenidors aquells de plàstic opac, grisos i lletjos del copó, comprats als xinesos que van usar per a la xirigotada de l'1-O?