Publicitat
Societat · 8 de Gener de 2014. 10:05h.

El nen que Anglada va criticar és català

La mare l'acusa de "racista i xenòfob"

El nen que Anglada va criticar és català

Piulada d'Anglada

El nen que el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, va criticar en una piulada és català i la seva mare l'acusa de "racista i xenòfob". En un escrit al seu perfil de Facebook,  Mireia Riera exposa que "em vaig quedar glaçada, no només pel contingut racista, no només per posar en el centre del seu odi un infant, un menor d'edat, sinó també perquè aquest nen és el meu fill".

"Les coses mai no són el que semblen -diu-, PxC és un partit racista i xenòfob, encara que s'escarrassin a dir el contrari, i el meu fill és un català nascut a Etiòpia i adoptat quan tenia tant sols quatre mesos" i anuncia que "ens hem posat en marxa per denunciar els fets davant la justícia i per mostrar, un vegada més, que hi ha prou raons per il·legalitzar aquest partit".

La mare defensa que "és fill i nét de catalans, el català és la seva llengua i cada Nadal caguem el tió. Però més enllà d'això, és tan català com en Bojan exjugador del Barça, la Manpreet, filla del botiguer de sota casa i nascuda a Esparraguera fa 5 anys, en Mohamed que va venir sota l'eix d'un camió en fa set i ara treballa en un institut, el Volodia que va venir amb una beca i s'ha casat amb la Mònica, en Sergio que va fugir del corralito argentí i viu en una preciosa casa de pagès a l'Empordà, o la Marisa, la néta de la Consuelo que no parla gaire bé el català, però que explica uns acudits boníssims".

En aquest sentit, afegeix que "totes aquestes persones són catalanes, i no perquè jo ho digui, sinó perquè ser català es defineix per coses molt més enllà del color de la pell, inclòs de la religió que practiques". "El Sr. Anglada no té potestat per dir qui és i qui no és català; tampoc per agredir amb les seves piulades plenes de prejudicis a cap persona i menys a un infant", ha reblat.

Finalment, la mare exposa que "el meu fill creixerà i viurà lliurement en aquest país, el seu. Potser tingui fills, i no seran de color blanc immaculat, caldrà que el Sr. Anglada s'hi vagi acostumant". "I si no s'hi acostuma, que faci el que promet i se'n vagi d'aquí", conclou.

Publicitat
Publicitat

112 Comentaris

Publicitat
#46 antonio, manresa, 10/01/2014 - 11:09

Ja fora hora de que els partits demòcretas aillesin d'una vegada als fatxes i racistes com es va fer al País Basc amb els violents, fins i tot ilegalitzant-los per incitació a l'odi .Prenguem mesures Ja!!!.

#44 Santi Abadal, Olot, 09/01/2014 - 15:18

Quan més parlem de PxC més propagada els hi fem. És la seva técnica de la provocació que tants éxits electorals els hi dona. Aqui a Olot la practiquen continuament i sempre hi han els "tontos útils" que hi cauen. Anglada juga a aixó i sempre li surt bé al final electoralment.

#43 carme421, BCN, 09/01/2014 - 10:42

Fa autèntic fàstic llegir autàntics comentaris que surten en aquesta notícia. Endevant amb la demanda pel dret de protecció del menor ja que no es poden difondre imatges d'un menor sense consentiment dels pares. Ojalà una CAT indep. estigui plena de somriures com les del nen de la foto!!

#43.1 carlos, bcn, 09/01/2014 - 12:19

somriures veig burla induida mireu be la foto

#42 Tylen, Sant Boi del Llobregat, 09/01/2014 - 07:27

El nen es etiop , li agradi o no a la mare , ja esta be de col.locar a tothom l'etiqueta de catalans , aixi ens va .... mireu els carrrers de les ciutats , es parlar molt catala , si...

#41 Roger, Calgary, 09/01/2014 - 02:47

Posa els pèls de punta llegir el que s'escriu per aquí. Sort que no és representatiu de la societat catalana.
Endevant Mireia!