Publicitat
Societat · 3 de Maig de 2021. 11:05h.

El nou cap de la Guàrdia Civil parla català

José Luis Tovar: "sóc un mallorquí de pota negra"

El nou cap de la Guàrdia Civil parla català

El nou cap de la Guàrdia Civil de Catalunya, el general José Luis Tovar, ha manifestat en una entrevista a El Periódico que la seva condició de "mallorquí" i "catalanoparlant" suposa un avantatge per al lloc que ha estat designat.

"Sóc un mallorquí de pota negra, perquè sóc mallorquí, encara que vaig néixer en la serra de Huelva, on hi ha molt bon pernil, entre altres coses". "Em sento molt mallorquí, i Mallorca sempre serà un lloc on fondejar", ha remarcat.

Tovar creu que els seus sis anys al capdavant de la Comandància de Girona són "un avantatge" perquè "conec bé Catalunya, sé on vaig, i vaig content". Preguntat com era la relació amb Carles Puigdemont, que aleshores era alcalde de Girona, el general ha afirmat que "va ser una relació institucional molt correcta".

El general explica que "jo assistia a les reunions de la Junta Local de Seguretat a l'ajuntament amb ell com a alcalde. I abans de ser alcalde, també coincidim en diferents actes, i vam tenir sempre una bona relació". "Després ja, cadascun és amo de prendre les seves decisions i decideix cap a on anar", sentència.

Finalment, José Luis Tovar ha assenyalat que ha tingut "dues reunions" amb el major Trapero i ha subratllat que "les relacions són estupendes". "Tenim una relació operativa molt correcta. Ja ho era quan jo vaig estar destinat a Girona fa sis anys, i continua sent així", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#18 pep, riudomds, 05/05/2021 - 19:48

dons a veure si es nota al carrer per part dels seus subordinats.

#17 luzbell, barcelona, 04/05/2021 - 15:40

Tanta estupidez en la presentación sobraba, hola buenos días y ya esta, otro que tiene que mirar el DNI, pero si lo ha puesto Maslarka , permítaseme que dude.

#16 Resistencia , Flors i violes , 03/05/2021 - 22:22

"los que agredieron a ciudadanos al grito de '¡A por ellos!' continúan privilegiados y protegidos por el sistema español. Los vacunarán pasando por delante de personas indefensas y pacíficas a las cuales golpearon de forma salvaje el 1 de octubre de 2017" El muy correcto institucionalmente Puigdi

Y sobre esto no ha dicho nada el Pata negra?

#15 Purria lazi, Mollerussa, 03/05/2021 - 21:08

Ahora que venga a quejarse el Joanet de Barcelona de que la policía, etc.. no habla la lengua "del país". Pues mira neng, el jefe de la Guardia Civil la parla.

#15.1 Uno, Una, 03/05/2021 - 23:54

Los que se están quejando en este caso no son precisamente los "lazis", como tú los llamas, si no aquellos otros a los que le da sarna que un Guardia Civil hable catalán. Es una suerte tener siempre a un nacionalista, cuatribarrado o rojigualda, diciéndote en qué lengua tienes que hablar. En fin, delicado tema este de las identidades y las lengua

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/05/2021 - 20:31

Que vagi amb compte amb aquests riallers xicots dels yonohesidoseñorjues

El Negre de Banyoles tambe parlava la llengua dels germans Badia, i molt millor que l´Euardo Reyes per cert, i recordeu que van fer amb ell.

I no era Guardia Sivil.