Publicitat
Societat · 21 de Gener de 2022. 11:02h.

El nou cap dels Mossos va proposar altres candidats

Josep Maria Estela va demanar al conseller d'Interior que "medités la decisió"

El nou cap dels Mossos va proposar altres candidats

El nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, ha reconegut que li va "sorprendre" el seu nomenament i ha explicat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que va proposar al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, altres candidats per al seu càrrec.

"Li vaig demanar al conseller que meditessin la decisió, que valia la pena tenir en compte de pensar en altres comandaments i, fins i tot, li vaig posar sobre la taula el nom d'altres comandaments que podien estar a l'altura d'ocupar aquest càrrec", ha revelat.

Estela ha dit que "em sentia preparat i amb força" per assumir el càrrec, però ha assenyalat que ho va fer perquè "hi ha una responsabilitat que va més enllà de la meva personal i per davant està el cos".

També ha negat una "purga" al cos i ha mostrat, "des del punt de vista intern, màxim respecte i consideració per al major Trapero". Sobre el futur del major, el nou cap de la policia de la Generalitat desconeix quina relació laboral tindrà amb ell en el futur perquè "jo no participo en les decisions", perpo espera que sigui "cordial".

Josep Maria Estela, d'altra banda, ha justificat el canvi de Toni Rodríguez com a cap d'investigació criminal dient "que hi ha altres comandaments que s'ajusten més al projecte". "No ens bellugarem un centímetre, màxima col·laboració amb estaments judicials", ha afegit.

Finalment, el nou comissari en cap ha defensat que "els canvis són bons perquè generen noves dinàmiques de treball", però ha reconegut que "cinc caps del cos en quatre anys no és correcte". De tota manera, ha dit, "no tot depèn del cap del cos".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 21/01/2022 - 16:33

Vamos bien con esos. El presidentillo dice que llegó de rebote, el jefe de los mossos que si pero no ¿Pero esto qué es? ¿Pero esto qué es?