Publicitat
Societat · 24 de Juliol de 2018. 11:47h.

El nou exorcista de Girona no sap com fer-ho

Demana "un formulari" al bisbat per poder treure el diable de persones posseïdes

El nou exorcista de Girona no sap com fer-ho

Des d'aquest dilluns, el bisbat de Girona té un exorcista "oficial". És el mossèn de Roses, Josep Puig, que ja ha explicat que no farà cap cerimònia cridanera per treure el dimoni d'aquelles persones que es creguin posseïdes, però sí que resarà per ajudar-les.

Mossèn Puig, de 60 anys, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio, a més, que la seva feina no serà suplir cap psiquiatre i, si apareix algun cas de possessió, l'estudiarà i escoltarà la persona afectada.

"Hi ha malícia, hi ha persones que fan mal, que això és el diable o són altres causes primer s'ha d'esbrinar. El maligne d'alguna manera hi deu ser, perquè si hi ha àngels també hi ha dimonis. Què fan, no ho sé. Però el mal hi és. Però pregar perquè el mal desaparegui, mira, això es pot fer", ha dit.

En aquest sentit ha explicat que la seva funció és "escoltar i pregar" per la persona que es troba posseïda pel dimoni i "mirar que vegi les coses amb realisme i es vegi alliberat del mal que pateix, sigui del diable o d'un altre cosa".

Amb el nomenament de Mossèn Puig, el bisbat de Girona vol evitar també la competència deslleial d'exorcistes impostors: "a vegades hi ha hagut gent que s'ha atribuït aquesta missió d'exorcista sense tenir-ne l'encàrrec, i enlloc d'ajudar ha fet mal. Es tracta d'evitar això".

L'exorcista ha reconegut que "no tinc una especial formació per això. Em sembla que em costarà molt distingir entre malalties psicològiques o coses d'aquestes i reals possessions". En aquest sentit ha reclamat al bisbat "un formulari litúrgic" per fer els exorcismes: "s'hi s'ha de comminar al maligne a que marxi, doncs mira, s'ha de fer, però no sé. Suposo que ja em passaran un formulari per fer aquestes coses".

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#30 Érika, Terrassa, 25/07/2018 - 07:15

Si quiere detectar a personas poseidas por el demonio puede empezar paseandose por Girona diciendo que es español

#29 Xexo, Premis, 24/07/2018 - 21:45

Ostras comienza por el Puchi

#28 Pepon , Bcn, 24/07/2018 - 20:12

Entre el demonio y este cura inútil no me extraña que en Girona haiga tanto poseso.

#26 José, Roses, 24/07/2018 - 19:16

Un exorcista que no cree en el demonio... Alguien debería practicarle un exorcismo a él.

#25 No falla, Loowater, 24/07/2018 - 18:43

Es tracta de mentalitzar el dimoni fent-li creure que li tenen guardat un despatx en un xalet i una paga de president perpetu de l'infern a Waterloo. surt cagant òsties (nunca mejor dicho) i ben content.-