Publicitat
Societat · 14 de Gener de 2013. 17:58h.

El pakistanès detingut per tràfic d'heroïna col·laborava amb CDC

Convergència va arribar a anunciar la seva ingrés com a militant però ara ho nega

El pakistanès detingut per tràfic d'heroïna col·laborava amb CDC

Rajda Shaoib Satti, en una imatge d\'arxiu amb Àngel Colom

L'expresident de la Federación Española de Asociaciones Paquistaníes, Rajda Shaoib Satti, detingut per presumpte tràfic d'heroïna col·laborava amb Nous Catalans, la sectorial d'immigració de CDC, que presideix Àngel Colom. Satti va ser detingut, en efecte, el passat 17 de desembre per la seva presumpta implicació en la importació de més de 64 quilos d'heroïna d'alta qualitat -l'anomenada brown sugar- que haurien generat més d'1,5 milions de dosis.

De fet, el mateix partit va anunciar el seu ingrés a Convergència el 7 de febrer del 2009, segons va confirmar aleshores la pròpia formació en una nota de premsa. Shaoib Satti, en efecte, va rebre en teoria el el carnet -juntament amb altres militants d’origen pakistanès- en un acte en què van participar Artur Mas, Jordi Pujol, Xavier Trias i el president de la sectorial d'immigració de CDC, Àngel Colom. Colom, impulsor de l'espai d'integració de CDC Nous Catalans, va destacar llavors "l'agermanament entre el Pakistan i Catalunya”.

CDC nega ara que Satti hagi estat mai militant. En una primera conversa telefònica mantinguda amb e-notícies han assegurat que "no és militant" malgrat que el propi partit va anunciar el seu ingrés a bombo i plateret. Posteriorment han insistit que "no es va arribar a formalitzar la seva militància perquè l'Àngel Colom el va vetar", però no han explicat els motius concrets d'aquest eventual veto.

Però el seu ingrés fins i tot va ser recollit per mitjans pakistanesos a Barcelona -el diari digital Pakelona- que aquell mateix publicava una informació -que titulava "Convergència se abre a los pakistaníes- en què informava que "entre los nuevos afiliados de CDC están Khalid Shahbaz Chohan, Shoaib Satti, Shabana Idris, Hafiq Ahmed, Shahid Rasool, Shahid Ahmed y una persona más. El acto acabó con una comida tipica pakistaní y fue un éxito".

Les fonts oficials de CDC han restat també importància al fet que participés en diversos actes de Nous Catalans perquè "anava a actes de tots els partits", però el cert és que Rajda Shaoib Satti va participar en un munt d'activitats en què, a més, constava com a militant. E-notícies està a l'espera de rebre la valoració d'Àngel Colom.

En una informació publicada pel propi web Nous Catalans l'agost del 2009 es destaca que "el president de la federació d'entitats del Pakistan i militant de CDC, Shoib Satti, va ser una de les personalitats més remarcades en el Torneig d'aquest diumenge dia 9 d'agost, celebrat a l'Hospitalet de Llobregat, en presència d'unes 5.000 persones".

A més, el nom de Satti apareix en d'altres notícies publicades al portal sobre actes que s'han celebrat al llarg d'aquests tres anys. Al setembre de 2010, Satti i els directors del Secretariat d'Immigració de Convergència, Khalid Shabaz i Shabanna Chaudry, -amb la participació de Colom- van dirigir un acte d'homenatge al llavors cònsol general del Pakistan a Catalunya, Sayed Ayaz Hussain.

Un mes després Àngel Colom i Rajda Shaoib Satti van fer balanç de les 8 tones de medicaments enviats des de CDC i Pak Català als afectats pels aiguats al Pakistan. Tots dos van lliurar al cònsol general del Pakistan a Catalunya documentació -foto que il·lustra la notícia- que acreditava el nombre i el detall de les tones de medicaments que es van enviar a les regions afectades.

Aquell mateix mes el líder pakistanès, que la web de la fundació descriu com un dels membres "del Directori de l'Àsia del Sud del Secretariat d'Immigració de Convergència", va participar en un acte benèfic que es va celebrar al teatre Poliorama on es va fer una recol·lecta de diners i una part de l'entrada també es va destinar a una ONG present i activa a les regions afectades del nord del Pakistan.

Finament, el gener del 2011 va formar part d'una delegació de la Federació Catalana d'Associacions Paquistaneses que van viatjar a Tortosa per reunir-se amb l'alcalde per establir un contacte estable entre l'Ajuntament i la nombrosa població d'origen pakistanès a aquestes comarques, projectes concrets per a Tortosa.

Fonts oficials de CDC també han atribuït en relació al fet que surti com a militant al web de Nous Catalans a "un error de qui fes la nota a Nous Catalans". "Aquest senyor -han insistit- no ha estat mai militant de CDC, sí que havia col·laborat amb Nous Catalans com a president de la Federació Espanyola d'Associacions Paquistaneses com a independent".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#41 Bruno de Godall, Tarragona, 16/01/2013 - 19:38

Dios los cría y ellos se juntan. Delincuencia llama a delincuencia. Entre ladrones anda el juego.. Tal para cual.

#40 de fora vindràn..., barcelona, 16/01/2013 - 01:31

No us amuineu home, son les seves con¡stums i tenim que respectarles.

#39 omar, barcelona, 15/01/2013 - 17:32

és una fundació on solament endollen a la gent catalana que el partit no sap on ficar-la , tota la seva plantilla catalana aquesta cobrant nomina , i no fan gens solament una mala gentada i cerca dels interessi del CIU i els nous catalans plens de promeses sensa cumpli ningu

#38 Omar, hospitalet, 15/01/2013 - 17:30

La fundació *Nous *Catalans és una fundació on solament endollen a la gent catalana que el partit no sap on ficar-la , tota la seva plantilla catalana aquesta cobrant nomina , i no fan gens solament una mala gentada i cerca dels interessi del CIU i els *nous *catalans plens de promeses per part de

#37 Nibey Se, BCN Ciudad Estado, 15/01/2013 - 13:21

Visca el "tano" català!
Volem "tano" a bon preu!
Madrit ens roba!!