Publicitat
Societat · 15 de Gener de 2013. 18:59h.

El pakistanès detingut per tràfic d'heroïna va fer campanya per Mas

Nous Catalans afirma que és una simple "felicitació"

El pakistanès detingut per tràfic d'heroïna va fer campanya per Mas

Una imatge del cartell

L'expresident de la Federación Española de Asociaciones Paquistaníes, Rajda Shaoib Satti, detingut per presumpte tràfic d'heroïna i que va col·laborar amb Nous Catalans, apareix en un cartell amb les sigles de CiU al costat de Khalid Shabaz, que anava de 79 a la llista de CiU per Barcelona a les passades eleccions al Parlament.

A més, com es pot veure en la imatge, a l'altre costat del cartell apareixen el president de la Generalitat -aleshores candidat-, Artur Mas, i el president de la sectorial d'immigració de CDC, Àngel Colom.

El sotsdirector general de la Fundació Nous Catalans de CDC, Èric Bertran, ha expressat al seu Twitter que "és una felicitació. N'hi ha desenes de diversos dirigents associatius o empresaris que feliciten un candidat" i ha afegit que "també amb el candidat del PSC hi ha felicitacions" perquè "per a la comunitat és un honor que hi hagi un candidat del seu origen". Una font oficial de CDC ha insistit avui que "no ha estat mai militant".

Satti va ser detingut, en efecte, el passat 17 de desembre -23 dies després de les eleccions- per la seva presumpta implicació en la importació de més de 64 quilos d'heroïna d'alta qualitat -l'anomenada brown sugar- que haurien generat més d'1,5 milions de dosis.

El partit va anunciar l'ingrés a Convergència el 7 de febrer del 2009, segons va confirmar aleshores la pròpia formació en una nota de premsa. En teoria, Satti va rebre el carnet -juntament amb altres militants d’origen pakistanès- en un acte en què van participar Artur Mas, Jordi Pujol, Xavier Trias i Àngel Colom, que va destacar llavors "l'agermanament entre el Pakistan i Catalunya”.

CDC, que va negar la militància de Satti perquè "Colom el va vetar", va restar importància al fet que participés en diversos actes de Nous Catalans perquè "anava a actes de tots els partits", però el cert és que Rajda Shaoib Satti va participar en un munt d'activitats en què, a més, constava com a militant.

Tot i que neguen la seva militància, en alguna de les informacions es fa referència al "president de la federació d'entitats del Pakistan i militant de CDC, Shoib Satti".

Fonts oficials de CDC també van atribuir aquesta referència a "un error de qui fes la nota a Nous Catalans". "Aquest senyor -van insistir- no ha estat mai militant de CDC, sí que havia col·laborat amb Nous Catalans com a president de la Federació Espanyola d'Associacions Pakistaneses com a independent".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#28 Lo padrí, Lleida, 16/01/2013 - 19:17

Aquest xicot, jo el vaig veure a un anunci dels siutad-anos! Vés si no!

#27 BEJOTA, BCN, 16/01/2013 - 16:13

SR. MAS "DÍGAME CON QUIEN ANDA ,Y LE DIRÉ QUIÉN ES".

#26 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 16/01/2013 - 13:00

Ostres, però aquests no eren els que havien de pagar les pensions en el futur?

#25 Can Jofresa, Terrassa, 16/01/2013 - 10:25

Es normal que un partit de corruptes desperti l´interès d?un traficant de droga. No dic que CDC sigui l´unic, però sí qui té un know-how delicitiu més consolidat.

#24 Ogter Cataló, Catalanya Nord, 16/01/2013 - 10:13

Plataforma per Catalunya unica solució

#24.1 Àcrata, Badalona, 16/01/2013 - 11:53

Per uns traficants autòctons, com els camells gitanos que van passejar l'Anglada carregat a les espatlles a Badalona.