Publicitat
Societat · 6 de Novembre de 2010. 21:47h.

El Papa veu "anticlericalisme agressiu" a Espanya

"Aquest enfrontament entre fe i modernitat ha revifat un altre cop"

El Papa veu "anticlericalisme agressiu" a Espanya

Una esglésa cremada a Barcelona, en una foto d'arxiu

El Papa ha alertat que "Espanya ha desenvolupat un laïcisme, un anticlericalisme i un secularisme fort i agressiu com el que ha hi havia als anys 30", durant el viatge de Roma a Santiago, aquest dissabte.

"Aquesta disputa, aquest enfrontament entre fe i modernitat ha revifat, un altre cop, a Espanya", ha indicat Benet XVI, qui ha afegit que "per això s'ha de fer no de l'enfrontamente sinó de la trobada un punt central propi de la cultura espanyola".

Les declaracions de Benet XVI han sorprès el Govern espanyol, cap membre de l'executiu central ha volgut fer cap valoració, però si s'han mostrat disgustats pel fet que hagi comparat el moment actual amb el que es va viure a la II República.

El coordinador d'Izquierda Unida, Cayo Lara, ha assegurat, però, que "a aquestes alçades, defensar el preservatiu com element negatiu del que la gent s'ha d'abstenir, o estar en contra de la píndola contra el dia després, de coses que són assumides per la societat, d'esquerra i de dreta, posen l'Església en una posició d'una espècie de nacionalcatolicisme que teníem en el període de la dictadura espanyola".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Víctor, BCN, 08/11/2010 - 17:07

TORNAREM AL 36!!

#12 Jordi Tallaferro, Barcelona, 08/11/2010 - 11:27

El Papa ha sigut mal informat. Algú li haurà dit que cremen esglésies i afusallem capellans? Li han amagat els diners que reb l'Església Catòlica de l'Estat? Quins impostos pagan les entitats religioses? On quedan els principis de caritat? Hi ha censura per les activitats eclesiàstiques?

#11 Memoria del ayer... mal recordada hoy, bcn, 07/11/2010 - 20:40

Quienes sí fueron de Falange: Martín Villa, Josemari Aznar, Fraga, Adolfo Suárez... ¿Rajoy? no me consta pero no me sorprendería ¿Aguirre? posible, muy posible...

#10 Memoria del ayer... mal recordada hoy, bcn, 07/11/2010 - 20:37

Las HitlerJugen NO cometieron ningún delito JAMAS al final de la guerra sus miembros fueron exonerados por los aliados occidentales mientras los soviéticos les masacraron... para las comparaciones, la afiliación en Falange no era obligatoria y NO, González no fue de Falange

#9 Sauron, Mordor, 07/11/2010 - 14:36

Aquesta pocasoltada només la pot dir un ignorant (no crec que ho sigui), un cínic (potser) i/o un fanàtic (ehem...)