Publicitat
Societat · 21 de Març de 2013. 19:51h.

El paradís de l'ós bru

Una dotzena d'exemplars es mouen pel Parc Natural de l'Alt Pirineu

El paradís de l'ós bru

Un dels óssos del Parc de l'Alt Pirineu

El Departament d'Agricultura ha presentat el pòster amb les fotos dels 12 óssos bruns que viuen habitualment al Parc Natural de l'Alt Pirineu. El preu del pòster és de 3 euros. També es posaran a la venda punts de llibre a mig euro.

L'acte ha servit també per mostrar les dades de seguiment del plantígrad en aquest territori durant l'any 2012. El director general de Medi Natural, Antoni Trasobares, ha explicat les línies obertes que té el Departament per a la prevenció dels danys que pugui ocasionar l’ós bru.

En aquest sentit, als darrers anys, s'ha rebaixat la incidència de l'ós bru amb el resultat de menys d’un cap de bestiar per ós i any. També es portarà a terme el control i el manteniment dels vailets elèctrics instal·lats per protegir les arnes d’explotacions apícoles. Alhora, des de fa anys existeix un programa de suport a ramaders i propietaris perquè agrupin els seus ramats i així facilitar-ne el maneig en zones de presència de l'ós.

"La coexistència s’ha de fer amb els habitants del territori, tot respectant les seves tradicions i donant-los suport perquè es produeixi una coexistència entre les seves activitats i la presència de l’ós”, ha destacat Trasobares.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat