Publicitat
Societat · 9 de Febrer de 2012. 10:20h.

El Parlament insta el Govern a dotar els mossos d'armilles antibala

CCOO denuncia que Interior vol negociar el que ha aprovat la cambra

El Parlament insta el Govern a dotar els mossos d'armilles antibala

El portaveu del Sindicat Mossos d'Esquadra-CCOO, Toni Castejón, amb una armilla

La Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys ERC, que s'ha abstingut, una proposta de resolució per instar el Govern que faciliti armilles antibala lleugeres als Mossos d'Esquadra que ho necessitin pel seu servei.

Segons la proposta, impulsada per Ciutadans i que ha estat transaccionada, es preveu que l'adquisició i lliurament de les armilles es realitzi a partir del 2012 i que el procés finalitzi durant l'actual legislatura.

Tot i això, el Sindicat de Mossos d'Esquadra-CCOO ha denunciat que "a la reunió a la qual ens va convocar Interior el passat divendres 3 de febrer, un dels punts que ens oferien negociar eren les armilles, quan això ja s'ha aprovat al Parlament".

En aquest sentit, expressen que "el que queda clar és que aquest any ens han de donar una part de les armilles sense cost pels agents i la resta en dos anys" i adverteixen que "seguirem molt de prop l’obligació que el Parlament ha donat al govern d’aquesta dotació essencial".

Els sindicats dels Mossos porten anys reclamant unes armilles més lleugeres que puguin usar-se dins de l'uniforme i que assegurin que un agent quan acudeix a un servei estigui protegit en cas que s'utilitzi un arma de foc, tot i que les negociacions amb Interior no van fructificar amb el conseller Joan Saura ni, de moment, amb el conseller Felip Puig.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat