Publicitat
Societat · 21 de Juliol de 2021. 20:27h.

El Parlament qüestiona els Mossos

Aprova revisar el el model policial

El Parlament qüestiona els Mossos

El Parlament ha aprovat la creació d'una comissió d'estudi sobre el model policial. A proposta d'ERC, JxCat, CUP i comuns -el PSC s'ha abstingut- la iniciativa vol "revisar el model d'ordre públic" i plantejar "canvis".

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assenyalat que Catalunya té una molt bona policia encara que pot ser "millor, més propera als ciutadans, més efectiva, i que garanteixi més i millor la seguretat des d'una perspectiva àmplia i integral", i ha demanat a la resta de grups sumar-se a la reflexió de l'actual model i arribar a consensos.

En la defensa de la proposta de resolució per part dels grups que la proposen, la presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha reivindicat la "necessitat imperiosa de posar eines de control" sobre els policies per assegurar la seva bona praxi, i ha fet una crida a fer un gir de 180 graus al model policial actual. "La comissió ha de ser, finalment, l'auditoria més gran de la història dels Mossos que no es va arribar a fer", ha reblat.

El diputat dels Comuns Marc Parés ha anunciat que el seu grup registrarà una proposta de resolució perquè el Govern apliqui la moratòria de l'ús dels projectils de foam fins que aquesta comissió d'estudi del model policial "culmini els seus treballs al llarg d'aquest any". "No ens podem arriscar que ningú més torni a perdre un ull per manifestar-se", ha assenyalat.

El diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha qüestionat que Sabater proposi un gir de 180 graus del model actual de seguretat pública perquè "ja és bo", però així i tot creu que es pot perfeccionar, i creu que la revisió del model policial ha de ser alguna cosa permanent.

El diputat republicà Chakir el Homrani ha defensat que en aquesta comissió s'ha de parlar de llibertats i de l'exercici dels drets, perquè "sense la defensa i l'exercici de tots els drets no hi ha ni seguretat ni ordre públic", i creu que l'objectiu dels Mossos ha de ser preservar l'exercici dels drets de la ciutadania, sobretot dels vulnerables. "Donem resposta als ciutadans en un aspecte clau per defensar els seus drets, que és la política de seguretat i d'ordre públic", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Cajonacoa, Barcelona, 22/07/2021 - 02:11

Mossos, os usaron vilmente para el 1 octubre, os machacaron en diferentes manis doblandoos los turnos y no defendiendoos cuando fuisteis agredidos, ponen en tela de juicio vuestras actuaciones frente a violentos antisistemas.. y seguis callados? Levantaros ya y pedir estar bajo la direccion del Ministerio del Interior y renegar de esta gentuza

#3 VRaptor, Alicante, 22/07/2021 - 01:33

Madre de Dios, porque de su Padre no tenemos noticia, al final las funciones de orden público las llegarán a hacer los muchachos de Arrán, la CUP y los de cualesquiera organización antisistema. Este gobierno, por llamarlo de alguna forma, está cimentando los pilares de una tragedia social en Cataluña. Al tiempo, y la culpa será de los catalan

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/07/2021 - 23:27

"creació d'una comissió d'estudi sobre el model policial" Se preveen purgas de elementos subversivos no afectos al nacionalseparatismo en la Genestapo. El Nacionalseparatismo necesita su Genestapo obediente al completo.

#1 Pan con tomate y jamón ibérico, Catalunya cap al no-res., 21/07/2021 - 21:20

"El Parlament qüestiona els Mossos..." Vamos... que la Cup y demás bananeros bolivarianos "cuestionan..." a los Mozos.

Pues es fácil, colocan de jefe de los mozos al Joan Bonanit y así nos reímos todos...