Publicitat
Societat · 19 de Setembre de 2020. 10:05h.

El Parlament rebutja l’ajuda de l’Exèrcit

Aprova una proposta de resolució de la CUP per "descartar demanar rastrejadors militars"

El Parlament rebutja l’ajuda de l’Exèrcit

El Parlament ha aprovat una proposta de resolució que insta el Govern a no recórrer als rastrejadors de l'Exèrcit oferts pel president Pedro Sánchez a mitjans de el passat mes agost. La iniciativa, proposada per la CUP, va tirar endavant amb els vots dels anticapitalistes, Junts per Catalunya, ERC i els comuns.

La proposta de resolució de la CUP sobre "la construcció de la cultura de la pau i la desmilitarització", que inclou un apartat en el qual insta el Govern a "descartar d’una manera diàfana la possibilitat de demanar rastrejadors militars a Catalunya en el marc de la gestió de l’actual situació sanitària a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19".

El texto afegeix que "això seria incoherent i absolutament contradictori amb les diverses iniciatives legislatives que en l’àmbit del foment de la pau i sobre la desmilitarització de Catalunya s’han anat aprovant des de fa anys en aquest Parlament".

El Govern, per contra, no va descartar a principis de mes recórrer als 2.000 rastrejadors de l'Exèrcit que el president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, va posar a disposició de les comunitats autònomes davant els rebrots de coronavirus. “Si cal demanarem ajuda”, va assegurar la portaveu Meritxell Budó.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#29 Miquel, Girona, 20/09/2020 - 09:15

Sóc partidari que la justícia com l'exèrcit haurien de ser funcionaris europeus. I anar unificant dins Europa..

#28 Miquel, Girona, 20/09/2020 - 09:12

Jo els hagués posat a les fronteres a l'estiu i no haver deixat entrar francesos anglesos.. però clar van deixar entrar guiris i clar ara estem on estem.. això que s'estava disminuint. Haurien d'haver fet a nivell mundial, Europa lo de tancar fronteres..

#27 Ojotuerto, Calafell.tab, 19/09/2020 - 21:55

Allí tienen al Coronel Pedro Baños, aquí tenemos al Antonio Baños........Pobre Antonio la que le dió el Escohotado....." Aquí hay medios..hay inversión en este sitio" (en referencia a TV3)..... Geopolítica de País y todo se reduce a cortar la Meridiana a los trabajadores ( se la cortan los mossos y la urbana Barna). Que hay que hacérselo tod

#26 Ojotuerto, Calafell.tab, 19/09/2020 - 21:49

Cuando el incendio en el Ebro vino la UME, porque en un incendio anterior murieron Bombers de los Graf. Por la incompetencia de los "superiores". Si aprieta el CoViD19 ya pedirán al ejercito. ....lo demás es de Parlament de Xocolata.

#25 Nicolau, Barcelona, 19/09/2020 - 19:51

Quina bogeria! Com sempre a Catalunya, el delirio por encima de todo