Publicitat
Societat · 18 de Juliol de 2014. 09:33h.

El Parlament rebutja les pistoles immobilitzadores

El PP considera que “garantien la seguretat de les persones i dels Mossos”

El Parlament rebutja les pistoles immobilitzadores

Mossos, en una imatge d'arxiu

El diputat del Partit Popular Català i portaveu del PPC a la comissió d’Interior, Pere Calbó, ha lamentat que el Parlament hagi rebutjat una proposta de resolució del PPC en què es demanava al Govern “dotar el cos de Mossos d’Esquadra de pistoles immobilitzadores tipus Taser perquè puguin utilitzar-se en aquelles situacions en què és necessari immobilitzar una persona amb un alt grau d’alteració, per tal de garantir la seguretat de la mateixa persona i dels propis agents actuants”.
 
Durant la seva intervenció a la comissió d’Interior, Calbó ha explicat que “els Mossos d’Esquadra es troben en situacions en què han d’immobilitzar i reduir un ciutadà que presenta un alt estat d’alteració fora del normal, que no atenen a les indicacions dels agents, que es resisteix i actua de forma violenta, arribant a lesionar els agents i autolesionar-se i que de vegades ha pogut consumir begudes alcohòliques o altres substàncies que comporta que no percebi la força que se’l sotmet”.
 
En aquest sentit, el diputat del PPC ha explicat que “en aquests supòsits és important que l’actuació d’immobilització es pugui fer en el temps més curt possible per intentar evitar al màxim les situacions d’alteració i estrès que pot patir la persona”, ha afegit, tot lamentant que “en els casos més lamentables i extrems, l’estat d’excitació de la persona, la situació d’estrès, l’absència de sensació de dolor i altres factors inherents a la persona amb determinades patologies que pugui patir ha comportat que la persona morís”.
 
Finalment, Pere Calbó ha afirmat que “aquesta proposta sorgeix d’una part dels sindicats dels Mossos d’Esquadra, i des del PPC, volem abordar aquest debat amb rigor, per evitar al màxim les lesions a la persona que es nega a ser reduïda i no sent res, i les lesions que pateixen els agents”. “No compartim que davant d’aquestes situacions, la resposta política sigui que s’espavilin els agents i després ja ho valorarem”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Whassap Love, Vilablareitx, 19/07/2014 - 09:43

Menos mal. Me daba mucho miedo mi marido con una pistola de esas cuando descubriera lo mio con el malaguita.

#2 Salvation Army, Barkeno QF, 18/07/2014 - 18:42

Aixó aviat semblarà l'exèrcit de salvació. Els mossos sortiran de la caserna cantant el Virolai i repartint entrepans -sense carn de porc, naturalment- i espolsant aigüa de Lourdes als malfactors.

#1 Carles, Valls, 18/07/2014 - 16:05

Amb posar un disc de Lluis Llach n'hi ha més que suficient per inmobilitzar algú.

#1.1 Pep, Barna, 18/07/2014 - 17:13

Pues entonces hay que dotar a los agentes de "comediscos" portátiles.