Publicitat
Societat · 15 de Juny de 2017. 20:50h.

El PDECAT vota a favor de donar sanitat a immigrants sense papers

Candini: “totes les persones que viuen a Catalunya tenen dret a l’assistència sanitària pública”

El PDECAT vota a favor de donar sanitat a immigrants sense papers

Montse Candini

El PDECAT ha votat a favor de la universalització de l’assistència sanitària perquè “totes les persones que viuen a Catalunya tenen dret a l’assistència sanitària pública”. Així ho ha assegurat la diputada de Junts pel Sí, Montse Candini, en el ple del Parlament que ha aprovat aquest dijous la llei amb 98 vots a favor, 10 en contra i 25 abstencions.

Candini ha afirmat que “ens assegurarem que a ningú li falti de res”, alhora que ha lamentat el vot en contra del PPC i ha considerat que l’abstenció de Ciutadans “és una mostra de manca de compromís social”. La diputada de Junts pel Sí ha destacat que aquest tipus de lleis “farà que construïm un país fort, combatiu i sobretot amb drets socials”.

D’altra banda, el conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat que aquesta llei “blinda un dret fonamental”, i ha agraït la implicació dels diferents grups parlamentaris i els moviments socials que han ajudat en la redacció del contingut “aportant suggeriments que ens han pogut fer veure que hi havia aspectes que calia polir”.

El PDECAT assenyala que aquesta llei té com a objectiu “eliminar qualsevol desigualtat que hi pugui haver entre les persones residents a Catalunya”, fa possible “l’accés a l'assistència sanitària pública a col·lectius en risc d'exclusió social”, i permet “donar servei a tota la població sense exclusions en tots els àmbits de la medicina -en medicina preventiva, curativa, rehabilitadora i pal·liativa i en promoció de la salut- i en totes les etapes de la vida”.

13 Comentaris

Publicitat
#11 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 12:54

como colofon le diria a esta demagoga y oportunista, q una cosa es q entienda a los q se van de africa hacia europa en busca de un futuro mejor y otra muy diferente, es q les mantenga. Claro q los politicos estan encantados con poder gestionar una pasta y montar pesebres y votos cautivos y clientelares.

#10 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 12:51

por cierto, ¿Se incluye en ese derecho el q te atiendan si tienes un infarto en Tarragona, Lerida o Gerona? pq ahora mismo, como te de un arrechucho en uno de esos lares, te meten en un ambulancia, te dan un paquete de cafedrinas y arreando para can fanga. En fin, q como pretenda tener una sanidad y pensiones dignas, confiar en estos, no es garanti

#9 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 12:49

demagogia barata, lo q se busca con eso es hundir el sistema sanitario asi como España en particular. España no puede ser la seguridad social de marruecos, media africa y media europa solo pq asi lo digan unos politicos q no estan ligados mas a grupos de presion ajenos a los intereses de las personas de España. La sanidad es para quien la paga.

#8 Dominica , Bcn, 15/06/2017 - 23:02

Primero los CDC-ERC han invadido de musulmanes Catadisney y ahora aun quieren darles mas PRIVILEGIOS. Pagan eks Pepets i Maries.

#7 Kropotkin, Vic, 15/06/2017 - 22:46

Perfecto, asi que la gente que ha pagado toda la vida la Seguridad Social, ya no tendra que esperar 25 meses para que lo atienda un especialista sino 40 meses. Perfecto. Gran sistema... Jua, jua, jua,...

#7.1 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 12:56

antiguamente cuando pasaban estas cosas, se montaba un motin tipo esquilache, se pasaban por la piedra a los representantes reales, visca el rei y mort al mal govern, el rey ahorcaba a un par de cabecillas y el resto pedia el perdon real q despues de ahorcar a los cabecillas, era concedido. Q asi empezo el corpus de sangre....