Publicitat
Societat · 12 de Gener de 2015. 11:04h.

El perill de l'Islam a Catalunya

L'escriptor Valentí Puig adverteix sobre "els fervors bèl·lics de les mesquites salafistes"

El perill de l'Islam a Catalunya

Imatge de l'article

L'escriptor Valentí Puig, en un article d'opinió a El País, defensa que "la faula política que suposa un Islam plenament integrat com a part de Catalunya ja va xocar amb la percepció social de friccions en procés acumulatiu i ha constatat la seva incidència oculta en desplaçaments electorals recents".

"Arriben els imants a la Catalunya profunda i es produeix una dissociació que contradiu espectacularment les dites d'un multi-culturalisme made in Barcelona i configurat com consens més enllà del qual -segons tal doctrina- només existeixen el racisme i la islamofòbia", indica.

Puig recorda que "d'una banda, esperem l'Islam la necessària actitud de respecte per la llei del país que l'acull; de l'altra, són manifestos els fervors bèl·lics de les mesquites salafistes amb un missatge d'intolerància guerrera".

L'escriptor lamenta que "davant l'agressió islamista, és una gran peculiaritat l'autoinculpació per part de les societats obertes i pluralistes. O millor dit, per part de les seves elits més progressives, de manera que es produeix una distanciació contínua amb la vida pul·lulant dels barris amb més immigració".

Valentí Puig adverteix que "la penetració islamista -jihadista- a Catalunya no és insignificant. Les detencions han estat nombroses, com a tot el Llevant. La presència jihadista a Catalunya ha requerit un esforç especial dels serveis d'intel·ligència, en col·laboració especialment amb França, el que va portar a un altre deliri victimista dels partidaris de la secessió, un deliri que va ser tallat en el seu dia pel conseller Ramon Espadaler".

"En realitat, l'efectivitat dels serveis d'intel·ligència a Catalunya és el que ha provocat un desplaçament parcial del jihadisme cap a Múrcia i València, a dues passes del ferri Alacant-Alger", sosté.

L'escriptor considera que "hi ha hagut un excés d'improvisació en les polítiques de discriminació positiva en aspectes com l'habitatge protegit o les beques menjador. Igualment, hi ha nuclis d'immigrants sense papers als quals fins i tot s'ha concedit el vot en una consulta virtual sobre la independència de Catalunya. És possible que la Generalitat s'ocupi més de catalanitzar els immigrants musulmans que de contribuir a pal·liar un dilema que Catalunya comparteix amb el conjunt d'Espanya i de gairebé tot Europa".

"L'existència del jihadisme a Espanya està més enllà de tot dubte, de tal manera que encara que en dimensió numèrica és inferior a França, la seva capacitat de reclutament en el món del fonamentalisme musulmà pot significar que, després d'un període actiu al front de l'Estat Islàmic , el retorn a Espanya constitueixi una missió destructora", afirma.

"Sabem de les detencions que efectuen la forces de seguretat però, lògicament, ni tenim informació sobre les operacions en curs ni sobre altres actuacions que han tallat un acte terrorista. Mentrestant hi ha qui prossegueix culpant Occident del que avui és un fanatisme específic de l'Islam radical", conclou.

Una mesquita a Catalunya

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 Calimero, Barcelona, 12/01/2015 - 21:25

Dedicado a Oriol y demás catalibanes... Dios os cria y...

Àngel Colom: "los catalanes han de ir a las mezquitas"
http://dolcacatalunya.com/2015/01/08/angel-colom-los-catalanes-han-de-ir-a-las-mezquitas-o-la-irresponsable-politica-nacionalista-de-inmigracion

#10 zenaida, Barcelona, 12/01/2015 - 19:16

Cuando leo comentarios como el del Sr. Oriol..."graciosos" sin gracia...
Me da asco pertenecer a la raza humana...
Me pasa igual con. El Strugell...otro animal...con patas...y cola...

#9 nar, aqui, 12/01/2015 - 19:13

No se si la gente es imbécil, pero lo q es seguro es q nunca se puede meter en el mismo saco a todos por igual, los terroristas islámicos matan a todos los q no comulgan con sus ideales, tanto da de la religión q sean por lo tanto ahora creo q es el momento de estar al lado de los musulmanes

#8 Carles K.L., Barcelona, 12/01/2015 - 18:52

fA 8 ANYS que Josep Anglada, fundador de PXC, ja ho adelantava, Ara, els fets li donen la raó.

#6 Pepet, Sabadell, 12/01/2015 - 12:59

Qui dóna els permisos de residència i "treball" als imans? Aquesta gent ni sol parlar el català, (ni falta que els fa), per adoctrinar als fidels.Als que prediquin en contre de les nostres lleis, expulsió inmediata!!!

#6.1 ali, Murcia, 12/01/2015 - 14:48

Pepet...com diu l'article parlem d'Imams Salafistes...posar-nos a tots en el mateix sac es injust quan som els sunnis qui més morts en mans d'aquesta xusma patim.

#6.2 egarense, Terrassa, 12/01/2015 - 15:01

Lo grave no es que no hablen catalán , que se les debería de exigir como se le exige a un funcionario para trabajar , tampoco lo hacen en castellano , lo grave es que los envien de marrruecos para controlar al personal,conozco una familia musulmana desde hace 30 años y deberián de ver
su evolución