Publicitat
Societat · 22 de Juliol de 2017. 15:08h.

El Periódico s'arrenglera amb els 'top manta'

Fa campanya a favor tres dies després de la denuncia dels comerciants

El Periódico s'arrenglera amb els 'top manta'

Imatge del reportage de 'El Periódico de Catalunya'

'El Periódico de Catalunya' ha publicat aquest dissabte dues planes a favor del 'top manta' amb els testimonis personals de dos manters, l'Adjara Fall i el Aliou Top. “A Barcelona tots els policies de la platja em coneixien i jo a ells”, explica Adjara Fall. L'altre testimoni que recull el rotatiu, el d'Aliou Top, assegura que va arribar a Barcelona i “les úniques opcions, sense papers, són la ferralla o la manta, i la ferralla és molt dura”.

El reportatge arriba tres dies després que els comerciants denunciessin aquest dimecres la “sensació d'inseguretat i tensió entre els veïns”, aixi com els “perjudicis” per a “la imatge de Barcelona” i “les persones i empreses que hi ha darrere amb obligacions familiars, laborals, o ambdues, que pateixen aquesta situació injusta”.

Els comerciants també asseguren que la venda ambulant il·legal “està provocant importants i greus afectacions en la supervivència dels comerciants legals”. A més, afirmen que el 'top manta' “implica una violació en els drets de la propietat intel·lectual i industrial” i “perjudica el sistema de la seguretat social”, perquè és “un frau en la contractació laboral”.

Els botiguers, per altra banda, reclamen un pla de xoc immediat per aturar l'“efecte contagi” de la venda ambulant il·legal. El president de plataforma d'Afectats pel Top Manta, Fermín Villar, lamenta que “el Síndic de Greuges va haver de desconvocar les trobades que tenia amb nosaltres i altres administracions per falta de voluntat política per resoldre la situació”. “En aquesta ciutat, se'n recorden de les il·legalitats quan interessa”, rebla.

La plataforma la integren els Geganters de la Barceloneta, l'Aquarium de Barcelona, el Museu d'Història de Catalunya, el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar; el president de Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell; el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené; el president de Pimec Comerç Barcelona, Andreu Llargués; el president del Gremi de Restauració Barcelona, Pere Chias; el secretari general de l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Emiliano Maroto; el president de Comertia, Joan Carles Calbet, el president del Consell de Gremis, Miquel Donnay; el delegat d'ANGED a Catalunya, Ramón Nogareda; el director gneral d'ANDEMA, José Antonio Moreno; el secretai general de CEDAC, Antonio Riera; el vocal del Comitè Executiu del Gremi d'Hotels de Barcelona, Eduard Torres; el president de l'Associació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta, Jaume Tomillero; la vicepresidenta de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Carme Piera; el president de Restauradors Palau de Mar, Carles Manresa; entre d'altres.

'Manters', en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Alejandro, Barcelona, 22/07/2017 - 20:02

Es deprimente la imagen que recibes cuando se te ocurre pasear por estas zonas que han ocupado los manteros y por donde ya no puedes caminar tranquilo

#3 Hasta las narices, Barcelina, 22/07/2017 - 17:07

De un Ayuntamiento, cuya cabeza visible los defiende, no se puede esperar más que lo que está pasando...

#2 E. Payetó, Sants-Barcelona, 22/07/2017 - 15:29

se les puede demandar más cosas, a pesar de criticar a antecesores, por muy críticos que hayan sido con la gestión anterior. Caso típico para estudiarlo a través del método del caso: conflicto TMB, metro. Eso es lo mejor: una vez dentro parapetarse de posibles nuevos inquilinos, políticos o laborales o de total confianza. ¿Acaso no es cierto?

#1 E. Payetó, Sants- Barcelona, 22/07/2017 - 15:27

Chatarra o manta: hay otra opción, hacerse de formaciones pro-prucés por una parte haciendo carrera política, ocupando un carguito, cargo o cargazo de total confianza, eso sí, jurando fidelidad. O bien, desarrollar dotes de psicólogo o psicológa, diciendo lo que quiere oir el pueblo, tipo Colau and friends y a las primeras de cambio decir que no